Șofer român mort în Italia după două săptămâni de comă în spital: „A murit nevinovat. Nici măcar nu era el la volan”

Un român în vârstă de 35 de ani a murit într-un spital din orașul Bologna (Emilia-Romagna) după ce timp de două săptămâni a stat în comă, ca urmare a unui accident rutier extrem de grav, relatează publicația Vremea Nouă. Bărbatul lucra ca șofer de TIR, dar nu se afla el la volan în momentul accidentului, ci colegul său.

Adrian Laurențiu Pecheanu a plecat pe data de 28 iunie în cursă cu un coleg, care se afla la volan în momentul accidentului. Pe autostrada Milano – Napoli, în direcția Bologna, s-a produs tragicul accident în care Adrian a fost grav rănit la cap.

Șoferul care era la volanul Tir-ului ar fi ațipit pentru o clipă, iar vehiculul s-ar fi izbit violent de un stâlp de pe marginea carosabilului. O altă ipoteză este că cel aflat la volan ar fi frânat mult prea brusc.

Cert este că șoferul nu a fost rănit în urma accidentul, dar Adrian a fost transportat de urgență la spitalul din Bologna și operat la cap. Impactul a fost pe partea dreaptă a TIR-ului, iar cel lovit a fost el.

Două săptămâni a zăcut în comă, iar medicii au făcut tot posibilul pentru a-i salva viața. Din nefericire, a decedat după ce starea lui s-a înrăutățit brusc. Familia a început formalitățile de repatriere a trupului neînsuflețit.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Pentru că pot câștiga un ban mai bun, tinerii își doresc să ajungă șoferi pe TIR în străinătate. Dar e riscant și greu. Adi, cum îi spuneam noi, a avut acest vis. A învățat, a făcut școală și își dorea să muncească. Era harnic și bun. Era ca un vis pentru el, că spera să își poată face un viitor liniștit. A murit nevinovat. Nici măcar nu era el la volan”, spun cu tristețe apropiații.

Adrian Laurențiu era originar din Huși, județul Vaslui. El a plecat să lucreze ca șofer de TIR în străinătate pentru un salar mai bun, după ce fusese în Grecia unde lucrase ca bucătar.

„A învățat pentru diploma respectivă, a muncit mult ca să o obțină și, până la urmă, a reușit. Și-a dorit mult să meargă să călătorească cu TIR-ul, era ca un vis pentru el, i se părea frumos, era muncitor și nu îi era teamă de necunoscut”,  au spus rudele lui Adrian.