Șofer din Italia în vârstă de 92 de ani, a ucis un adolescent după ce s-a simțit rău la volan și a pierdut controlul mașinii

Thimoty Dal Bello, un tânăr de doar 16 ani, și-a pierdut viața în Italia în urma unui accident rutier care a declanșat o dezbatere aprinsă privind aptitudinile de conducere ale persoanelor în vârstă.

Tragedia s-a petrecut la Pagnano d’Asolo, când Angelo Fantato, un pensionar în vârstă de 92 de ani, a pierdut controlul mașinii sale după ce s-a simțit brusc rău, intrând într-un grup de motocicliști, printre care se afla și tânărul care și-a pierdut viața.

Accidentul a stârnit indignare în rândul prietenilor și cunoscuților lui Thimoty, care nu își pot ascunde furia față de permisivitatea legilor rutiere care permit persoanelor de peste 90 de ani să conducă.

„Sunt adevărate mine vagante” a scris unul dintre ei pe rețelele sociale, reflectând sentimentul general de frustrare și neputință.

Andrea Gallo, comandantul poliției locale din Treviso, a subliniat eforturile de a educa conducătorii auto în vârstă, mulți dintre aceștia nemaifiind la curent cu regulile actuale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, o analiză recentă a accidentelor rutiere care au implicat cetățeni de peste 65 de ani a arătat că unul din trei accidente în 2022 a implicat această categorie de vârstă, cele mai frecvente fiind coliziunile frontale.

În Italia, nu există o limită de vârstă maximă specificată pentru obținerea sau reînnoirea permisului de conducere.

Cu toate acestea, după o anumită vârstă, sunt necesare controale medicale mai frecvente pentru a asigura că șoferii îndeplinesc condițiile de sănătate necesare pentru a conduce în siguranță.

După vârsta de 80 de ani, reînnoirea permisului de conducere trebuie făcută la fiecare doi ani, însoțită de un certificat medical care să ateste aptitudinile fizice și mentale necesare pentru conducere.

- Continuarea după publicitate -

Aceste reguli sunt menite să asigure că toți șoferii sunt în continuare capabili să conducă în siguranță, indiferent de vârstă.

@rotalianul