Șofer român amendat cu 3.200 de euro în Italia. Transporta carne și lactate în condiții ilegale

Un șofer român de camion s-a ales cu o amendă uriașă în Italia după ce a fost depistat de agenții de la Poliția Rutieră din Varallo (provincia Vercelli din Piemonte), la data de 2 februarie 2023, în timp ce transporta carne și lactate în condiții ilegale.

Potrivit publicației Prima Vercelli, polițiștii au oprit camionul condus de conaționalul nostru pe teritoriul localității Borgosesia, situată în aceeași provincie menționată mai sus, în timp ce efectuau un control de rutină.

Autovehiculul condus de șoferul român era dotat cu celulă frigorifică și transporta carne și lactate, multe din produsele din carne fiind congelate.

Cu toate acestea, temperatura în interiorul lăzii frigorifice a camionului era de 10 grade, în timp ce legea prevede o temperatură minimă de -18 grade Celsius pentru transportul alimentelor de acest tip. În plus, celula frigorifică de pe camion avea certificatul de omologare scăzut.

Din documentele prezentate de șofer, agenții au descoperit că acesta încărcase produsele alimentare dintr-o localitate din Lombardia, dar polițiști nu au specificat unde urmau să fie transportate.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cert este că bărbatul român s-a ales cu o amendă de 3.200 de euro în urma acestor încălcări constatate de oamenii legii, iar autovehiculul și produsele au fost puse sub sechestru pentru ulterioare investigații.