Șofer român amendat cu 8.000 de euro în Italia. Transporta 550 de capre în condiții necorespunzătoare

Peste cinci sute de capre vii îngrămădite într-un camion au fost găsite de carabinierii din Florența într-un vehicul de mare tonaj care era plecat din România și se îndrepta spre un abator din Foligno (Umbria). Numărul animalelor era mult mai mare decât capacitatea camionului, iar una dintre capre a fost găsită moartă. Șoferul a fost amendat, camionul sechestrat și marfa confiscată, scrie La Nazione.

Un grup de activiști pentru drepturile animalelor au semnalat poliției rutiere, miercuri după-amiază, 14 octombrie, un camion care circula pe autostrada A1 cu un număr de animale peste limita permisă.

O patrulă de carabinieri de la compania Florența Nord a interceptat camionul în zona Campi Bisenzio și l-a oprit pentru control. Șoferul, un român în vârstă de 50 de ani, a declarat că plecase din România în după amiaza zilei precedente, cu o încărcătură de 550 de capre destinate unui abator din Foligno.

În urma verificării documentelor, carabinierii au înțeles că nu era totul în ordine. Conform celor specificate în acte, camionul făcuse o oprire la Bari unde animalele fuseseră adăpate, dar această localitate era cu totul în afara rutei pe care a parcurs-o în realitate șoferul român. Militarii au vrut să vadă dacă animalele erau transportate în condiții conform cu legile europene, care fac referire la bunăstarea acestora și la asigurarea în timpul transportului de: mâncare, apă, temperatură adecvată, spațiu suficient.

Caprele erau însă agitate și epuizate, înghesuite în camion una peste cealaltă, neavând suficient spațiu pentru a se mișca și aer pentru a respira. Unele erau culcate pe excrementele lor și, la un moment dat, carabinierii au văzut una retrasă care nu mai dădea semne de viață. Apropiindu-se ca să o ajute, și-au dat seama că era moartă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu consimțământul medicului veterinar, șoferul a fost autorizat să își continue călătoria până la Foligno, unde au fost confiscate toate animalele. A fost de asemenea sechestrat camionul și reținut permisul de conducere al șoferului care a trebuit să plătească o amendă de 8.333 euro.

@rotalianul