Șofer român amendat în Italia cu mii de euro, transporta „badante” și pachete fără autorizație

Un șofer român în vârstă de 45 de ani s-a ales cu o amendă de ordinul miilor de euro după ce a fost prins de polițiștii italieni că transporta îngrijitoare spre țara natală cu un microbuz, precum și pachete, în ciuda faptului că nu avea autorizație pentru niciuna dintre aceste activități.

Microbuzul a fost oprit de agenții de la Poliția Locală pentru un control de rutină în localitatea San Pietro in Casale din provincia Bologna, scrie ANSA (Agenția Națională de Presă Asociată din Italia), iar la bordul autovehiculului se aflau și două badante originare din Moldova. În portbagaj, pe lângă bagajele celor două femei, polițiștii au găsit de asemenea și câteva colete, precum și un cântar care era folosit pentru a cântări pachetele și pentru a stabili costul pentru transportarea acestora.

Cele două îngrijitoare le-au spus polițiștilor că au apelat la acel șofer deoarece economiseau mult în comparație cu prețul pe care ar fi trebuit să-l plătească la diferitele firme de transport autorizate. În plus, ajungeau în Moldova și mai repede. Toate acestea, însă, cu plata la negru a călătoriei și fără să țină cont de riscurile la care se supuneau pe drum, din moment ce microbuzul era condus de un singur șofer.

Într-o agendă de la bordul microbuzului polițiștii au descoperit și etapele călătoriei: acesta pornise din localitatea Lugo, provincia Ravenna, trecuse prin San Pietro i Casale și urma să treacă apoi și prin Mirandola, în provincia Modena, dar și prin Verona. Din aceste localități, șoferul trebuia să preia și alte persoane care rezervaseră călătoria spre Chișinău, dar care acum au rămas fără mijloc de transport și probabil și fără bani.

Prețul unui bilet practicat de șoferul român pentru o persoană era de 70 de euro, în timp ce pachetele erau transportate pentru 2 euro pe kilogram. Totul fără niciun fel de autorizație pentru transportul de persoane sau de mărfuri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Microbuzul a fost pus sub sechestru administrativ. Foto: Ansa.it

Polițiștii au pus microbuzul sub sechestru administrativ pentru trei luni de zile și l-au amendat pe șoferul român cu suma de 4.200 de euro.

Distribuie acest articol