Șofer român care transporta persoane și colete în Italia fără autorizație amendat cu peste 4 000 de euro

- Conținut sponsorizat -

Poliția Română a organizat zilele trecute, în toate județele din România, o amplă operațiune de verificare pentru a depista șoferii care efectuează transport ilegal de persoane.

În urma controalelor efectuate, care au durat două zile, aproape 50 de mașini au fost imobilizate, se arată într-un comunicat de presă publicat pe site-ul oficial al Poliției Române.

„În zilele de 14 și 15 iulie a.c., la nivel național, sub coordonarea Direcției Rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române, polițiștii rutieri și de investigare a criminalității economice au acționat pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane. Astfel, în cele 2 zile, au fost controlate aproape 5.000 de autovehicule”, transmit polițiștii români.

Agenții de poliție au aplicat, în cadrul acestei operațiuni, un total de 3 342 sancțiuni contravenționale, dintre care 152 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003, cu privire la transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Alte 36 de sancțiuni au fost aplicate pentru lipsa documentelor de transport, 20 pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 37/2007 privind perioadele de conducere, pauzele și perioadele de odihnă ale conducătorilor auto și utilizarea aparatelor de înregistrare a activității acestora, iar alte 42 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Transportatorii care nu dispuneau de aparate de marcat electronice fiscal, obligație prevăzută de O.U.G. nr. 28/1999, au fost 6 în total și au fost sancționați și ei conform legii.

Nu mai puțin de 337 de permise de conducere au fost reținute, dar și 237 de certificate de înmatriculare, în timp ce pentru 49 de autovehicule a fost dispusă imobilizarea deoarece efectuau transport ilegal de persoane.

Polițiștii au întocmit, de asemenea, și 55 de dosare penale pentru diferite infracțiuni, dintre care 39 fiind încălcări ale Codului Rutier.

În ceea ce privește transportul ilegal de persoane, Poliția Română vine și cu două exemple în acest sens, dintre care unul legat de un șofer care transporta persoane și colete între România și Italia, iar altul care efectua transport de persoane spre Germania.

„Un bărbat, de 39 de ani, din județul Buzău, a fost depistat în timp efectua un transport de persoane contra cost către Germania, fără a îndeplini condițiile prevăzute de lege. Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, dispunându-se, totodată, măsura imobilizării autovehiculului”, informează polițiștii români.

- Continuarea după publicitate -

„Un alt conducător auto al unui vehicul aparținând unei societăți comerciale, din Brăila, a fost oprit de polițiști, constatându-se că efectua transport de persoane și colete contra cost, pe ruta Brăila-Italia, fără a deține pentru această activitate autorizație și copie conformă a autorizației de transport. Acesta a fost sancționat contravențional cu 1.000 de lei (peste 200 euro – n.r.), fiind suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pentru 6 luni, prin reținerea plăcuțelor cu numărul de înmatriculare, precum și a certificatului de înmatriculare. Totodată, reprezentantul societății comerciale a fost sancționat cu amendă de 20.000 de lei (peste 4 000 de euro – n.r.)”, se mai precizează în comunicat.

- Mai multe după publicitate -