Șofer român de camion amendat cu 900 de euro în Italia. Evita să plătească taxele de autostradă

Un șofer român de camion a primit o amendă de 900 de euro în Italia, precum și 26 de puncte de penalizare la permisul de conducere, după ce s-a dovedit că a omis să efectueze de mai multe ori plata taxelor rutiere de autostradă, pentru o sumă totală de 16.220 de euro.

Șoferul român este proprietarul unei companii de transport mărfuri și se pare că deseori a refuzat să plătească la cabinele de taxare de pe autostrăzile din Italia. Bărbatul profita de trecerea altor vehicule dotate cu Telepass pe care le urma îndeaproape și reușea astfel să eludeze sistemul. Sistem dispozitiv Telepass pentru plata la distanță a taxelor rutiere pentru vehicule permite deschiderea automată a barierelor din stațiile de plată a taxelor, fără să fie necesară oprirea autovehiculelor.

În după-amiaza zilei de joi, 22 august, șoferul camionului a fost oprit de Poliția de Stat din Gorizia pentru un control. Pe baza constatărilor obținute de la „Centro Operativo Autostradale”, polițiștii au pus pe seama bărbatului român o serie întreagă de încălcări ale prevederilor legale, în urma neplății taxei de autostradă.

Șoferul a primit o amendă în valoare de 900 de euro și 26 de puncte penalizare la permisul de conducere. A fost demarată și o acțiune de recuperare a datoriilor pe care transportatorul le are de plătit către „Società concessionaria autostradale Autovie Venete” din Italia.