Un șofer român de camion care tranzita Italia a găsit în remorca sa șapte imigranți ilegali, toți minori

Un șofer român a devenit fără voia sa traficant de migranți după ce  șapte minori de origine afgană, unii dintre ei fiind frați, s-au ascuns în remorca autovehiculului pe care-l conducea. Conaționalul nostru a auzit mai multe zgomote în spatele autocamionului cu care tranzita Italia, în drum spre Franța, și a alertat imediat Poliția.

Cel mai tânăr dintre minori are 12 ani, iar cel mai mare 17, informează La Reppublica. Polițiștii din Torino, care au ajuns în zona de serviciu Stura Nord în urma apelului făcut în această dimineață de 22 ianuarie 2021 de către șoferul român, i-au găsit pe tinerii afgani înfrigurați și înfometați după un drum de două zile. Aceștia le-au mărturisit agenților că au pornit din România unde au plătit 1 000 de euro pentru a ajunge în Franța.

Până la descoperirea lor, tinerii au suferit de frig și foame în remorca șoferului român, pe lângă aceste condiții inumane fiind nevoiți și să stea nemișcați pentru a nu atrage atenția până la destinația finală. Nu este exclusă posibilitatea că ar fi folosit aceeași metodă de călătorie și pentru a ajunge în România. Oamenii legii, care i-au preluat în custodie pe cei șapte minori, s-au oprit mai întâi la stația Stura Nord și le-au cumpărat băuturi calde, sandwich-uri, dar și pături pentru a-i ajuta pe aceștia să se încălzească. A fost solicitată și o ambulanță pentru verificarea lor, iar personalul medical a concluzionat că deși erau foarte înfrigurați, minorii erau bine.

După ce s-au încălzit puțin, datorită ajutorului primit de la polițiști, unul dintre ei le-a povestit acestora, prin puținele cuvinte în limba engleză pe care le știa, cum a decurs călătoria: 

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În România, o persoană mi-a cerut 1000 de euro pentru drum. M-a dus într-o parcare unde mai erau niște tineri, unii dintre ei fiind frați. Am așteptat camionul pentru a urca în remorcă, apoi ne-au spus să stăm nemișcați, dar din cauza frigului acest lucru a fost aproape imposibil. Voiam să ajungem în Franța.”

Inevitabil, din cauza condițiilor grele, unul dintre ei a făcut o mișcare zgomotoasă, iar șoferul i-a descoperit. Tinerii au fost duși acum într-un centru pentru minori.

Nu este prima dată când poliția italiană decoperă cazuri de imigranți care încerca să treacă fraudulos granițele folosind aceasta metodă, anul trecut fiind descoperiți 38 înghesuiți într-o remorcă.