Șofer român de camion dat dispărut în străinătate, găsit mort după două zile. „Nepoțica își aștepta bunicul acasă de sărbători”

Un bărbat român care lucra peste hotare ca șofer pe camion a fost găsit mort de polițiști în cabină după ce cu două zile înainte a fost dat dispărut de rudele rămase în țară.

Familia se zbate acum pentru a aduce trupul neînsuflețit al conaționalului nostru în țară, iar o colegă de breaslă a făcut un apel la ceilalți șoferi români pentru a ajuta rudele în acest sens.

„Socrul meu lucrează la firma de transport Urbiola Pamplona și de ieri seară nu ne-a mai răspuns la niciun telefon sau mesaj, am încercat să sunăm în repetate rânduri la firmă și nu ne răspunde nimeni.”

Așa a început tragedia familiei lui Andrei, care din seara zilei de sâmbătă, 19 noiembrie 2022, nu mai dădea niciun semn de viață și nici la telefon nu răspundea.

Nora lui Andrei, Ana Maria, a fost cea care a scris cuvintele de mai sus, publicate pe un grup Facebook cu șoferi, rugându-i pe aceștia să o ajute să-l găsească pe socrul ei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ultima locație pe care o știm este în Nantes, înainte de intrare în Spania, s-a oprit într-o parcare în apropiere de un Carrefour pentru a-și face cumpărăturile… Numele lui este Farkaș Andrei… Dacă printre membrii grupului sunt colegi sau persoane care ne pot îndruma în vreun fel, vă suntem recunoscători”, a mai scris nora șoferului român.

La cererea șoferilor de pe grupul Facebook unde a fost publicat mesajul, Ana Maria a revenit apoi cu ulterioare informații despre camion și despre firma la care lucrează:

„Numărul mașinii este 7196 LYX, mai jos las atașată și locația mașinii (47°32’01.6″N 1°38’08.5″W https://goo.gl/maps/C5Dznx8eYjXLwHeB7 – n.r.).

„De la firmă ne-au spus că vor încerca să dea de el și apoi vor încerca să contacteze autoritățile și că ne vor suna la ora 22.

„Am încercat să luam apoi legătura la firmă și nu ne-a mai răspuns nimeni! Am sunat la secțiile de poliție din Nantes, dar nu ne răspunde nimeni.”

Din nefericire, la câteva ore după ce nora a publicat actualizările, aceasta a revenit cu trista veste despre decesul socrului ei:

„Din păcate, pentru noi, așteptarea nu a fost una favorabiă. După nenumărate telefoane la firmă, în care ni s-a spus că „vor” încerca sa ia legătura cu el și daca nu vor reuși vor anunța autoritățile și ne vor suna în jurul orelor 22 pentru a ne da mai multe detalii, NU ni s-a mai răspuns la niciun telefon sau mesaj!!!

„Vorbe multe, fapte puține! Am reușit să sunăm la poliția națională, au trimis echipaje la coordonatele oferite de noi, dar, din păcate, el nu a mai fost găsit in viață. Vă mulțumim pentru implicare, uneori o secundă poate face diferența între viață și moarte…”

Potrivit unei colege de breaslă, Roxana Maria, care a publicat și ea un apel pe același grup Facebook dedicat șoferilor în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2022, Andrei ar fi suferit un infarct, iar polițiștii sosiți la fața locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Având în vedere că Andrei a murit la mii de kilometri distanță de casă, familia întâmpină dificultăți acum în ce privește repatrierea trupului neînsuflețit al conaționalului nostru, iar Roxana cere ajutorul oamenilor în acest sens.

„Din păcate pentru noi toți și mai ales pentru familia acestuia, a fost găsit decedat de către autoritățile franceze în cabina camionului, in urma unui infarct!

„După cum vă imaginați, familia are nevoie de sprijin financiar pentru repatrierea trupului! Suma la care trebuie sa ajungem cât mai repede este de 3.000 mii de euro, sumă enormă pentru o singură familie, mai ales în condițiile în care dansul era stâlpul susținător.

„Știm cu toții cât de grea este o asemenea veste, mai ales că acasă a rămas nepoțica sa, care își aștepta bunicul acasă de sărbători!”

Andrei și nepoțica sa. Foto: libertatea.ro

Roxana îi roagă astfel pe oamenii cu suflet mare, în special pe colegii de breaslă, să dea dovadă de solidaritate și să ajute familia lui Andrei, fiecare cu cât poate.

„În general noi, șoferii, știm ce înseamnă și ce implică meseria asta și suntem empatici unul cu altul! Orice sumă, cât de mică, este foarte importantă în momentele acestea critice!

„Familia vă stă la dispoziție cu orice informație doriți referitoare la costurile repatrierii sau orice nelămurire ați avea! Vă rugăm din suflet să nu rămâneți indiferenți în fața unui astfel de necaz!”

Pentru cei care au inimă mare și vor să doneze, Roxana a lăsat următoarele date bancare ale rudelor, în Euro și RON:

Unicredit Bank ( EURO )
RO92BACX0000000645500002
Titular Chiriac Margareta

Ing ( RON )
RO93INGB0000999905676841
Titular Ana Maria Dudău

Revolut ( RON )
RO25BREL0005525302860100
Titular Ana Maria Dudău