Șofer român de camion din Italia anchetat pentru fraudă. Primea Venitul de Cetățenie deși era angajat

Șoferul român, în vârstă de 42 de ani, s-a dat singur de gol arătându-le agenților de la Poliția Locală din Varedo, provincia Monza e della Brianza, un document care atestă că este beneficiarul Venitului de Cetățenie. Ulterioare verificări făcute de polițiști au scos la iveală nu numai că nu avea dreptul să primească acest ajutor social, dar nici măcar nu mai figura ca fiind rezident în Italia de ani de zile.

Potrivit publicației locale Il Cittadino MB, conaționalul nostru a fost oprit de forțele de ordine pentru un control de rutină și când i-au cerut actele acesta le-a înmânat, printre altele, și un document care demonstra că beneficiază de ajutor economic din partea statului italian sub forma Venitului de Cetățenie (Reddito di Cittadnanza). Surprinși de gestul românului, agenții au decis să efectueze ulterioare investigații asupra statutului acestuia, iar surprinderea lor a devenit și mai mare.

Verificările efectuate au scos la iveală că bărbatul de 42 de ani a depus cerere pentru obținerea rezidenței în localitatea Varedo în anul 2015, dar apoi a fost șters din evidența primăriei, iar acum rezultă ca fiind rezident în România. În plus, acesta avea un loc de muncă bine retribuit, ca șofer de camion.

Cu toate acestea, primea Venitul de Cetățenie de la statul italian de cinci luni deja, în ciuda incompatibilităților menționate mai sus. Agenții de la Poliția Locală au fost nevoiți să-l raporteze astfel la Garda Financiară din Monza, iar șoferul român este anchetat acum pentru obținerea de fonduri publice în mod ilegal și riscă o pedeapsă cu închisoarea între 2 și 7 ani, conform art. 640 bis din Codul Penal italian.

Distribuie acest articol