Un șofer român de camion din Italia a dat pe mâna carabinierilor doi infractori care au încercat să-l jefuiască

Un șofer român de camion din Italia a fost la un pas de a fi victima unui jaf la drumul mare, dar atenția și curajul de care a dat dovadă i-au salvat banii și i-au ajutat pe carabinieri să aresteze doi infractori.

Aventura conaționalului nostru este relatată de publicația italiană Il Resto del Carlino și începe într-o zi din luna iulie 2020, când șoferul român s-a deplasat cu camionul la un supermarket din Pesaro, provincia Pesaro e Urbino din regiunea Marche, pentru a descărca marfa.

În timp ce aștepta ca marfa să fie descărcată, a observat niște persoane suspecte care dădeau târcoale supermarketului la bordul unui autoturism Peugeot, dar nu le-a dat prea multă importanță.

După ce a descărcat marfa, a pornit din nou la drum, dar abia a reușit să meargă câteva zeci de metri și a observat că are pană la o roată.

Șoferul român a tras camionul pe dreapta și a verificat anvelopa problemă, observând că a fost găurită, deci s-a apucat să schimbe roata.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Între timp, a văzut același autoturism Peugeot dând târcoale în zonă și apoi a observat cu coada ochiului că cineva încerca să pătrundă în cabina camionului, unde avea borseta cu bani și acte.

Compatriotul nostru a început atunci să țipe la infractori și a reușit să-i pună pe fugă, întreaga poveste părând că s-a terminat acolo.

După patru luni de zile însă, în timp ce descărca din nou marfă la același supermarket, camionagiul român a văzut din nou același autoturism Peugeot, pe care nu l-a uitat nicicum, așa că a notat numărul de înmatriculare și s-a dus la carabinieri pentru a depune plângere împotriva infractorilor.

Anchetatorii au preluat apoi imaginile video de la camerele de supraveghere din zonă și au constatat că, într-adevăr, cei doi indivizi au găurit mai întâi anvelopa camionului condus de românul nostru, apoi au încercat să-l jefuiască.

Carabinierii au identificat mai întâi proprietarul mașinii Peugeot, apoi și pe complicele său, fiind vorba de doi cetățeni marocani care au fost trimiși în judecată apoi.

Cei doi infractori au fost acuzați de tentativă de furt și au apărut joi, 6 octombrie 2022, în fața unui judecător de la Tribunalul din Pesaro, apărați fiind de avocatul Luca Garbugli.

„Trebuie să fie o greșeală cu persoana, în ziua în care a avut loc tentativa de furt, clientul meu se afla în arest la domiciliu”, a spus avocatul, referindu-se la proprietarul autoturismului Peugeot.