Șofer român de camion în stare gravă la spital. S-a oprit pentru a verifica o problemă și l-a lovit un alt camion

Un bărbat de 43 de ani, de naționalitate română și care lucrează ca șofer de camion, a fost grav accidentat pe intersecția dintre Strada Statală 3 bis (SS3 bis, cunoscută și ca E45) și autostrada A1 Milano – Napoli din Italia, în dreptul localității Cortona, provincia Arezzo din Toscana.

Potrivit publicației locale Corriere de Arezzo, dinamica accidentului, petrecut la ora 11:36 de astăzi, 31 ianuarie 2023, este una foarte particulară datorită modului în care conaționalul nostru, angajat al unei firme de transport din Nordul Italiei, a ajuns în fața camionului care l-a lovit.

Din primele informații reiese că șoferul român a oprit camionul pe care-l conducea într-o zonă de staționare de pe marginea carosabilului deoarece a observat că are o problemă la radiatorul autovehiculului.

Coborât din cabină pentru a controla ce anume îi cauzează această problemă, bărbatul de 43 de ani a desfăcut capacul radiatorului și, în acel moment, a fost surprins de niște stropi de apă care au sărit spre fața lui.

Pentru a evita stropii, românul nostru a sărit apoi în lateral, spre carosabil, chiar în momentul în care un alt camion trecea prin acel loc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul celuilalt camion, din păcate, n-a reușit să-l evit și l-a lovit în plin pe colegul său de breaslă, provocându-i răni foarte grave.

Paramedicii chemați ulterior la fața locului pentru a-l ajuta pe șoferul român au constatat imediat că starea sa era critică și au chemat un elicopter, pacientul fiind transferat astfel pe calea aerului către spitalul Scotti din Siena.

La locul accidentului au intervenit apoi și agenții de la Poliția Stradală, care au deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate dinamica accidentului.