Șofer român de camion, înjunghiat în Italia de un coleg după ce s-au certat de la o datorie

În după-amiaza zilei de sâmbătă, 9 septembrie 2023, în parcarea din fața unei cunoscute companii de transport situată în localitatea Guarene din provincia Cuneo (Piemonte) un loc obișnuit de întâlnire pentru mulți camionagii, a izbucnit o luptă aprigă între doi șoferi de camion, ambii de naționalitate română.

Din nefericire, această luptă a dus la rănirea gravă a unuia dintre cei doi șoferi români, care a fost înjunghiat cu un cuțit de adversarul său, relatează publicația locală Cuneo24.

Potrivit informațiilor obținute de carabinierii din localitatea Alba, care au intervenit la fața locului și au deschis o anchetă, victima s-ar fi apropiat de camionul unui coleg pentru a solicita lămuriri legate de o datorie neplătită.

Cu toate acestea, la vederea conaționalului său, șoferul datornic s-ar fi dat jos din cabina camionului său, înarmat cu un cuțit, și l-a atacat pe colegul său.

După ce a încercat să-l rănească cu o lovitură care a eșuat, agresorul a mai aruncat o lovitură de cuțit spre adversarul său și l-a înjunghiat în abdomen de această dată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În ciuda rănii suferite, aceasta din urmă a reușit să se îndepărteze însă și să parcurgă o scurtă distanță pe jos înainte de a se prăbuși la pământ.

Alți șoferi care au ajuns între timp la fața locului și l-au văzut rănit, i-au acordat primul ajutor și au sunat la 112 pentru a cere ajutor.

Camionagiul rănit a fost transportat apoi de urgență la spital și a fost supus unei intervenții chirurgicale.

Operația a confirmat că, datorită numai unui noroc providențial, lovitura de cuțit nu a afectat organe vitale.

Carabinierii din Alba, care au intervenit rapid la fața locului, l-au arestat pe presupusul agresor pentru tentativă de omor agravat, având în vedere riscul iminent și concret de fugă.

Inculpatul a fost dus ulterior la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din Asti, unde a rămas la dispoziția Parchetului local pentru ulterioare investigații.