Șofer român de camion mort în Italia după ce s-a izbit de semiremorca unui TIR pe autostradă

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 18:00 de marți, 16 martie 2021, pe autostrada A4 din Italia, între cabinele de taxare Brescia Est și Desenzano, pe sensul de mers spre Veneția, în dreptul localității Calcinato din provincia Brescia. Un șofer și-a pierdut viața după ce s-a izbit cu camionul de semiremorca unui TIR, iar cabina sa a fost practic zdrobită.

Cele două mijloace de transport implicate în accident. Foto: Il Giornale di Brescia

Din primele informații relatate de Brescia Today reiese că victima era un bărbat român de 44 de ani și, din motive în curs de investigare încă, nu a reușit să oprească la timp camionul pentru a evita tamponamentul cu un automarfar care circula în fața lui. Impactul a fost atât de puternic încât cabina camionului condus de șoferul român a fost zdrobită și a fost nevoie de intervenția unei echipe de descarcerare pentru a-l extrage din ea.

Din nefericire, pentru conaționalul nostru nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viața și a fost extras mort dintre fiarele cabinei. Celălalt șofer, în schimb, a scăpat nevătămat.

Asupra dinamicii accidentului investighează Poliția Stradală din Verona care a pus sub sechestru camionul condus de bărbatul român pentru a verifica eventuale defecțiuni tehnice care ar fi dus la această tragedie. Se ia în considerare, însă, și posibilitatea ca șoferul să fi avut atenția distrasă în acel moment sau să se fi simțit rău în timp ce conducea, această ultimă ipoteză urmând să fie verificată prin intermediul autopsiei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI