Șofer român de camion, mort pe stradă în Italia. Prietenul său: „S-a stins din viață în brațele mele”

O tragedie absurdă a zguduit comunitatea din Mansuè, provincia Treviso, duminică seara, 2 iulie, când un cetățean român a murit la vârsta de 38 de ani, pe stradă, din cauza unui infarct.

Victima se numea Laurențiu Lupchean, era șofer de camion și lucra la o firmă de transport din Pasiano. Laurențiu, potrivit unuia dintre cei mai buni prieteni ai săi – Silviu Chirilă – nu suferea de nicio problemă de sănătate, relatează Tribuna di Treviso.

072239657-abe57873-a797-4e1c-a425-636e6ce6353a
Laurențiu Lupchean. Sursa foto: Tribuna di Treviso

Tragedia a avut loc în apropierea unei pizzerii și conaționalul nostru a murit în brațele prietenului său

Laurențiu nu mai avea părinți și cu trei ani în urmă a decis să lase în urmă România și să încerce să își facă un viitor în Italia.

Planurile lui s-au concretizat destul de bine. S-a stabilit în Mansuè, unde s-a integrat perfect, și a reușit să își facă repede prieteni cu care să împărtășească diverse pasiuni, mai ales plăcerea de socializa, de a petrece timp împreună.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Noi eram familia lui”, a mărturisit Silviu Chirilă, unul dintre prieteni săi, „a murit practic în brațele mele”.

Silviu povestește că Laurențiu nu se simțea bine de câteva zile

„Se plângea de o indispoziție începând de vineri seara, dar credea că este doar o răceală cauzată de aerul condiționat din camion. Nu a dat importanță acestui lucru. Am petrecut împreună seara de vineri într-un local din Oderzo”. Apoi, duminică, a survenit tragedia.

În zona de blocuri „Eugenia”, pe Via Livenza, în spatele pizzeriei Punto Pizza, Laurențiu i-a spus lui Silviu că se simte din ce în ce mai rău. Acesta din urmă s-a oferit să îl ducă la spitalul din Oderzo.

Din păcate, Laurențiu a leșinat înainte de a putea fi transportat la spital. Silviu a sunat la numărul de urgență 118, iar între timp conaționalul nostru și-a revenit puțin.

La fața locului au intervenit serviciile medicale de urgență, dar, în ciuda încercărilor de resuscitare, Laurențiu a decedat.

Trupul neînsuflețit  a fost preluat de compania de pompe funebre Frè și transportat la spitalul din Oderzo. Raportul medical indică moartea naturală. „Eu nu știam de nicio problemă de sănătate a lui. Probabil mi-ar fi spus dacă avea”, a spus Silviu.

Pe rețelele de socializare circulă diverse opinii cu privire la decesul lui Laurențiu și la timpul de intervenție al echipajelor de salvare. O altă prietenă de-ale sale, Elena Chirilă, atrage atenția asupra altor aspecte:

„Am rămas extrem de dezamăgită și dezgustată de lipsa de umanitate a oamenilor, a tinerilor și copiilor care se plimbau curioși, a trecătorilor care filmau ceea ce se întâmpla, a curioșilor care voiau să afle detalii și a personalului de salvare”.

Se ia în considerare locul în care vor fi organizate funeraliile, având în vedere numărul mare de prieteni pe care i-a lăsat în urmă.