Șofer român de TIR care transporta marfă în Italia prins cu 8 imigranți clandestini ascunși în semiremorcă

Un șofer român în vârstă de 39 de ani care transporta marfă cu TIR-ul din România spre Italia este anchetat pentru trafic de migranți după ce a fost prins cu 8 imigranți clandestini ascunși în semiremorca automarfarului. Imigranții au fost descoperiți de polițiștii de frontieră din România în cadrul unui control efectuatl la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, se arată într-un comunicat trimis redacției Rotalianul – Revista Românului din Italia de către Poliția de Frontieră.

„În data de 13.03.2020, în jurul orei 02.48, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 39 ani, conducând ansamblul rutier format din cap tractor marca Man, cu semiremorca marca Krone, ambele înmatriculate în România. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta panouri din PAL, având ca destinaţie Italia”, transmite PFR.

În urma analizei de risc specifice, polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunțit al mijlocului de transport și au descoperit astfel, în interiorul semiremorcii, opt persoane care erau ascunse printre obiectele transportate. În urma verificărilor efectuate de polițiștii de frontieră, aceștia au stabilit că cei opt pasageri clandestini sunt cetățeni vietnamezi cu vârste cuprinse între 21 şi 36 de ani, care intenționau să ajungă în vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii vietnamezi ascunşi în camion. La finalul cercetărilor urmează a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se mai precizează în comunicat.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Conform art. 23, alineatul 1, din Codul Penal, șoferul român riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani.