Șofer român de TIR lăsat fără permis în Italia, circula cu cardul tahograf al cumnatului său

Agenții de la Detașamentul Poliției Rutiere din Carsoli, provincia L’Aquila din Abruzzo, au reținut permisul unui șofer român de TIR în cursul dimineții de luni, 28 iunie 2021, după ce au descoperit că acesta din urmă conducea vehiculul folosind cardul tahograf al unei alte persoane.

Potrivit unui comunicat de presă publicat de Polizia di Stato pe site-ul oficial, conaționalul nostru a fost oprit de polițiștii italieni pentru un control de rutină în timp ce se afla în apropierea cabinei de taxare de pe autostrada A24, pe teritoriul localității menționate mai sus.

„Mijlocul de transport, deținut de o companie cu sediul în Reggio Calabria, era condus de un român în vârstă de 32 de ani, cu domiciliul în Mondragone, în provincia Caserta, care le-a arătat operatorilor un card pentru tahograf ce rezulta înregistrat pe numele cumnatului său, român și el, rezident în orașul Caserta și în prezent șomer”, se precizează în comunicat.

Polițiștii italieni au oprit automarfarul condus de șoferul român în apropierea cabinei de taxare din Carsoli, de pe A24. Foto: Polizia di Stato

În acest fel, șoferul conducea peste limitele de timp impuse de lege folosind atât cardul personal, cât și pe cel al cumnatului său, crezând că nu va fi descoperit de oamenii legii.

„A fost declanșată așadar, conform art. 179 din Codul Rutier, reținerea permisului de conducere și sechestrul administrativ al cardului tahografic”, mai spun polițiștii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol