Șofer român de TIR prins în Italia cu magnet la tahograf. Confiscat camionul și retras permisul de conducere al șoferului

Un șofer român de TIR a fost prins pe autostrada A4 din Italia cu tahograful măsluit, în modul de a nu înregistra corespunzător timpii de odihnă şi de condus. Poliția Rutieră din Udine a sancționat șoferul român cu amendă și retragerea permisului de conducere, neavând bani pentru plata pe loc a amenzii, agenții de poliție au decis confiscarea temporară a camionului până la plata relativei sancțiuni, informează Udine Today.

În dimineața zilei de 28 noiembrie, o patrulă a Secției Poliției Rutiere din Udine a oprit și a verificat un camion articulat românesc, care tocmai făcuse acces pe banda de intrare a zonei de servicii Gonars Nord de pe autostrada A4.

În urma verificării tahografului (instrumentul care permite înregistrarea vitezei relative a autovehiculului, timpii de conducere, distanța parcursă și orele de somn ale conducătorului auto) polițiștii au constatat că autoarticulatul rezulta oprit și nu în circulație la momentul respectiv. În acest timp, șoferul român a fost surprins de agenți cum arunca un obiect pe fereastra camionului. S-a constatat că sistemul de măsurare a vitezei fusese modificat în prealabil cu un magnet, exact obiectul pe care conducătorul auto îl aruncase și de care încerca să se elibereze.

Șofer român de TIR prins în Italia cu magnet la tahograf. Foto: Udine Today

Șoferul de camion a fost sancționat în temeiul articolului 179/2 din Codul Rutier italian, care implică plata imediată a unei amenzi de 1.698 euro, retragerea permisului de conducere cu deducerea corespunzătoare a 10 puncte. Pentru că șoferul român nu avea banii necesari plății pe loc a amenzii, autoarticulatul a fost supus sechestrului administrativ și va fi returnat numai după plata sancțiunii respective.

Rotalianul - Revista Românului din Italia este și pe WhatsApp. Înscriete-te pe canalul nostru.

@rotalianul
zandra.ro%20