Șofer român grav accidentat în Italia. Trupul său a fost strivit de propriul TIR

Un tânăr șofer român, în vârstă de numai 28 de ani, se află internat în stare critică la secția de Terapie Intensivă a spitalului din Varese (Lombardia) după ce TIR-ul pe care lucra ca șofer i-a zdrobit trupul, ca urmare a unei defecțiuni la frâna de mână.

Din cele relatate de publicația italiană La Provincia aflăm că dramaticul eveniment s-a petrecut în seara zilei de vineri, 28 ianuarie 2022, într-o parcare situată în cartierul Lazzago din localitatea Como, situată tot în regiunea Lombardia.

În jurul orei 21:30 din acea seară, conaționalul nostru efectua o manevră prin care avea să decupleze remorca de la capul tractor. Ca urmare a unei defecțiuni la frâna de mână, însă, capul tractor a pornit de pe loc, fără a fi controlat de șofer.

Tânărul șofer a încercat atunci să urce din nou în cabină și să preia controlul volanului, dar trupul său a ajuns astfel să fie prins între roțile capului tractor și un alt TIR parcat în aceeași zonă.

Ceilalți șoferi au sunat imediat la 118 și au cerut o ambulanță la fața locului, iar paramedicii, când au văzut cât de gravă este situația compatriotului nostru, au solicitat imediat un elicopter medical.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Odată stabilizată starea sa de către paramedici, la locul accidentului, tânărul șofer român a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Varese și internat la secția de Terapie Intensivă, în condiții foarte grave.

Parchetul din Como a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate dinamica accidentului, investigațiile fiind conduse de procurorul Antonio Nalesso.

Din primele informații reiese că tânărul de 28 de ani este rezident în România, dar lucrează pentru o firmă italiană.