Șofer român în Italia, obține în instanță anularea a 4 amenzi pentru nerespectarea limitei de viteză

Un eveniment semnificativ a avut loc în sala de judecată a unui Judecător de pace din Padova, marcând un moment decisiv în bătălia împotriva faimoaselor radare de viteză din Cadoneghe, care au provocat o revoltă populară și, într-un caz, chiar distrugerea unui radar printr-o explozie.

Valentin Hincianu, un cetățean român în vârstă de 33 de ani, a avut curajul de a se confrunta cu autoritățile, depunând o contestație pentru patru amenzi de viteză primite în cursul verii, informează Il Gazzettino.

Remarcabil este că șoferul român și-a redactat singur plângerea, demonstrând o determinare impresionantă în lupta pentru dreptate.

Judecătorul de pace a examinat cazul cu atenție și a decis în favoarea lui Valentin Hincianu, anulând toate cele patru sancțiuni.

Argumentul principal al contestatarului a fost lipsa semnalizării adecvate în zona radarelor de viteză, un punct pe care judecătorul l-a considerat valid și suficient pentru a justifica anularea amenzilor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În afara clădirii tribunalului, un grup de persoane, și ele amendate în trecut, s-au adunat pentru a-și arăta solidaritatea și a sărbători această mică victorie împotriva sistemului.

Atmosfera a fost încărcată de speranță, iar mulți dintre cei prezenți și-au exprimat satisfacția față de decizia instanței.

Captură de ecran 2023-10-31 135404
Valentin Hincianu. Sursa foto: Il Gazzettino

Cu toate acestea, bătălia împotriva radarelor de viteză din Cadoneghe este departe de a se încheia

Următoarele audieri sunt programate pentru începutul lunii noiembrie, iar mulți alți contestatari își așteaptă rândul pentru a-și prezenta cazul în fața judecătorului.

Se pare că există mai multe probleme legate de radarele de viteză din Cadoneghe, o localitate din apropierea orașului Padova.

În primul rând, șoferii au protestat împotriva acestora, considerându-le nedrepte și plasate în mod strategic pentru a maximiza numărul de amenzi, mai degrabă decât pentru a îmbunătăți siguranța rutieră.

Unul dintre principalele puncte de nemulțumire este lipsa semnalizării adecvate în apropierea radarelor de viteză.

Șoferii reclamă faptul că nu sunt avertizați corespunzător și că limitele de viteză nu sunt clar indicate, ceea ce face ca amenzile să pară nejustificate și aplicate într-un mod capcană.

De asemenea, există cazuri în care șoferii contestă exactitatea măsurătorilor de viteză ale radarului, punând la îndoială fiabilitatea tehnologiei utilizate.