Șofer român din Italia înșelat. A plătit 1000 de euro pentru o poliță de asigurare falsă

O tânără în vârstă de 23 de ani, rezidentă la Casal di Principe, a fost denunțată pentru fraudă de către poliția locală din Romagna Faentina, după ce s-a constatat că a eliberat o poliță de asigurare falsă pentru mașina unui cetățean român din Faenza.

Conaționalul nostru a plătit peste 1000 de euro și a primit via email asigurarea respectivă care, la un control al agenților rutieri, s-a dovedit a fi falsă.

Totul a început cu o simplă verificare pe marginea șoselei, atunci când M. P., cetățean român născut în anul 1980, cu reședința la Faenza, a fost oprit pentru o verificare rutieră și a prezentat o poliță de asigurare a companiei Helvetia. Documentul era un fals și după investigațiile care au urmat polițiștii au reușit să reconstitue faptele.

Infracțiunea a fost finalizată online, pornind de la un site creat ad hoc, www.assicurazioniriccio.com, cu oferte și reduceri la polițele de răspundere civilă auto. Plata a fost simplă, șoferul român a trimis banii pe un card reîncărcabil tip „PostPay” și polițele au fost primite imediat prin e-mail.

Conaționalul nostru, convins de credibilitatea și profesionalitatea site-ului respectiv, a făcut două polițe auto pentru care a plătit peste 1000 de euro, fără a bănui că a primit în schimb certificate false. A descoperit acest lucru doar când a fost oprit de polițiștii care au constatat că autoturismul său de fapt nu era asigurat. Șoferul român a prezentat o plângere în urma căreia autoritățile italiene au demarat ancheta.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Poliția locală din Faenza a constatat că se lansase deja o alarmă privind escrocherile online prin site-ul www.assicurazioniriccio.com. care pare să fi înșelat zeci de șoferi din Italia. S-a descoperit că titularul cardului „Postepay” care a primit plata pentru polițe este o tânără în vârstă de 23 de ani care locuiește la Casal di Principe, provincia Caserta, în Campania.

Tânăra italiancă a fost denunțată pentru fraudă și este cercetată în stare de libertate.

Poliția locală din Faenza, avertizează că cel mai bun mod de a evita căderea în aceste capcane este de a verifica existența companiei înainte de a plăti orice sumă. Puteți face acest lucru sunând la centrul de contact Ivass 800 486661 sau făcând o căutare în registrul unic al intermediarilor, unde sunt localizate toate companiile autorizate.