Șofer român mort în Italia și altul grav rănit după un tamponament între două TIR-uri pe autostradă

Un șofer român de TIR, în vârstă de 49 de ani, și-a pierdut viața după ce a rămas strivit în cabina sa, în urma unei ciocniri cu un alt TIR pe autostrada Autobrennero din Italia, imediat după ieșirea de la cabina de taxare Trento Nord, în direcția spre Modena.

Coser foto
Imagine de la locul accidentului. Sursă: altoadige.it.

Tragicul eveniment s-a petrecut în jurul orei 19:00 de vineri, 10 noiembrie 2023, conform celor relatate de publicația italiană La Voce del Nord Est.

Din primele informații reiese că accidentul a fost provocat de un tamponament între cele două TIR-uri, iar șoferul român de 49 de ani a rămas blocat între fiarele cabinei grav avariate.

Camion incidente mortale
Cele două TIR-uri implicate în accident. Sursă foto: iltquotidiano.it.

Eforturile echipelor de salvare, inclusiv ale pompierilor din Trento, poliției rutiere și personalului autostrăzii A22, au fost zadarnice din nefericire, șoferul decedând înainte de a ajunge la spital.

Al doilea șofer implicat în accident, un bărbat în vârstă de 50 de ani și tot de naționalitate română, a fost transportat la spitalul Santa Chiara din Trento. Din fericire, acesta nu se află în stare gravă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În aceeași zi, cu puțin timp înainte, s-a produs un alt accident grav pe sensul nordic al autostrăzii A22, la Bolzano Sud.

O dubă s-a lovit de un TIR la viteză mare în jurul orei 16:20, mai precizează sursa citată. Șoferul dubei a suferit doar răni ușoare, deși cabina vehiculului a fost semidistrusă.

Traficul pe acel sens al autostrăzii Autobrennero a fost blocat pentru mai mult de o oră din cauza acestui incident.