Șofer român oprit la frontieră. Avea permis de conducere fals, cumpărat în Italia cu 800 de euro

Un cetăţean român care conducea un autoturism folosind un permis de conducere fals a fost depistat de poliţiştii români de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac I. Permisul avea însemnele autorităților din Italia și șoferul a recunoscut că este fals și a plătit 800 de euro în Italia pentru a-l obține.

Sâmbătă, 23 martie, în jurul orei 13:40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I s-a prezentat cu intenția de a intra în țară la volanului unui autoturism, cetăţeanul român V.M., în vârstă de 22 de ani, domiciliat în judeţul Olt. La control, tânărul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Italia, dar după verificările agenților de poliție s-a constatat că documentul era fals.

În urma cercetărilor a rezultat că bărbatul în cauză nu deține în realitate permis de conducere și în cele din urmă tânărul a mărturisit că a obţinut permisul fals în Italia, în schimbul sumei de 800 de euro.

Șoferul este acuzat de uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor, în privința sa, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Distribuie acest articol