Șofer român din Italia la un pas de moarte după ce s-a răsturnat cu camionul. 200 de litri de motorină revărsați pe asfalt

Un șofer român în vârstă de 48 de ani s-a răsturnat cu camionul miercuri, 24 martie a.c., în localitatea Dignano din provincia Udine, regiunea Friuli-Veneția Giulia. Carabinierii din cadrul secției San Daniele del Friuli investighează cauzele care au dus la producerea accidentului.

Conform publicației Telefriuli, ieri, în jurul orelor 15:00, conaționalul nostru se afla la volanul camionului și a intrat în sensul giratoriu ce leagă strada provincială 463 de strada provincială 464, moment în care a pierdut controlul și s-a răsturnat pe lateral, blocând astfel sensul de mers. În urma accidentului s-au revărsat pe partea carosabilă circa 200 de litri de motorină.

Camionul răsturnat. Foto: telefriuli.it

Șoferul, angajat la o firmă din Genova, încărcase cu puțin timp înainte în localitatea Rivoli di Osoppo, din aceeași provincie și, din fericire, a scăpat nevătămat. Imediat după ce s-a dat alarma, la fața locului s-au prezentat pompierii voluntari din cadrul unităților San Daniele del Friuli și Codropio, o ambulanță trimisă de centrala din Sores di Palmanova, dar și pompierii din cadrul detașamentului din Spilimbergo, echipați cu o automacara și colegii acestora din cadrul comandamentului din Udine.

Odată ajunse echipajele de salvatori la fața locului, strada a fost închisă pentru manevrele de extragere a camionului (operațiune destul de dificilă) și pentru curățarea părții carosabile. Sursa citată mai precizează că militarii din cadrul secției San Daniele del Friuli au început o anchetă pentru stabilirea tuturor cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului.