Șoferi români amendați în Italia cu 10 000 de euro. Transportau 250 kg de alimente în genți fără să respecte normele legale

O patrulă a Gărzii Financiare din Verona, regiunea italiană Veneto, a amendat cu peste 10 000 de euro doi șoferi români care transportau 250 de kilograme de alimente, în special carne, fără să respecte normele prevăzute de lege și fără documente însoțitoare. Duba condusă de cei doi șoferi nu era dotată de implant frigorific, iar alimentele se aflau în genți, fără nici cea mai elementară normă de igienă respectată, relatează ziarul local Verona Oggi.

Opriți în cursul dimineții de luni, 29 martie 2021, pentru un control de rutină, șoferii români le-au prezentat militarilor de la Garda Financiară documente de însoțire a mărfii care au trezit suspiciuni acestora din urmă, motiv pentru care au decis să treacă la verificări detaliate. Așa se face că în duba condusă de conaționalii noștri au găsit un sfert de tonă de alimente perisabile, în mare parte carne, transportate în condiții care nu numai că a dus la deteriorarea acestora, din cauza lipsei unui implant frigorific, dar și fără a respecta normele de igienă prevăzute de lege și de bunul simț.

O geantă cu carne găsită de forțele de ordine în dubă. Foto: veronaoggi.it

Forțele de ordine s-au văzut nevoite astfel să pună toată marfa sub sechestru și le-au aplicat șoferilor amenzi care s-au ridicat la un total de peste 10 000 de euro. Aceștia au fost sancționați atât pentru nerespectarea condițiilor de transport impuse pentru alimentele perisabile, cât și pentru lipsa de conformitate din datele indicate în documentele de însoțire a mărfii și pentru lipsa avizului veterinar asupra cărnii de origine animală. Alimentele confiscate au fost trimise apoi la Parcul Natura Viva din Bussolengo pentru a fi servite animalelor de acolo.

Forțele de ordine care au efectuat controlul alimentelor. Foto: veronaoggi.it

Anchetatorii nu au reușit să afle dacă alimentele transportate de cei doi români erau destinate consumului personal sau urmau să fie vândute în vreun magazin, mai precizează ziarul italian.

Distribuie acest articol