Șoferii din România despre cel care a cauzat accidentul din Ungaria: „Cum de nu i-a dat nimeni cu telefonul în cap când l-a văzut că se joacă pe telefon?”

Nouă persoane au murit într-un accident pe o şosea din Ungaria în timp ce se întorceau în România din străinătate. Victimele sunt greu de identificat. Șoferul microbuzului a filmat momentul impactului cu camionul ce venea din față. Ultimele clipe din viața celor 9 români au fost surprinse de șoferul inconștient pentru că acesta făcea un live pe Facebook.

Comentariile șoferilor români cu privire la gestul necugetat al colegului lor sunt acuzatoare și exprimă multe păreri de rău pentru cei care și-au pierdut viața. La o postare de pe un mare grup cu șoferi din România, aceștia au scris:

Iulian Florin: „Dacă nu era atent la telefon, nu se întâmpla tragedia!!”

George afirmă un lucru care uimește: „Atunci ce să mai spui de șmecherii care vizionează filme pe calculator în timp ce conduc? Știu câteva specimene… ”

Cornel aprofundează: „Mă uit la șoferii de taxi, de maxi taxi, toată ziua își numără banii în timp ce conduc mașina plină de călători, numai la bani se uită. Viteză cât cuprinde și ne mirăm că un microbuz este răsturnat cu pasageri… ”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pierr este de părere: „Telefoanele astea, Facebook-ul, ne distrug viața! Nu numai șoferii stau cu telefonul în mână ci și pietonii, nimeni nu mai are o viață normală din cauza telefoanele, suntem distruși, toți suntem la fel, nu e om să nu i se fi întâmplat să nu fie atent din cauza telefonului.”

Bogdan Alexandru scrie: „Încă un motiv în plus să pună tahografe la 3.5t” (În transporturile rutiere, un tahograf este un dispozitiv care înregistrează viteza autovehiculului, permițând verificarea respectării, de către conducătorul auto, a timpului de odihnă și de lucru și a restricțiilor de viteză – n.r.)

Laur Florin răspunde: „Stai liniștit colegule, aici e vorba de prostia omenească, nu de tahograf. Mai ales când știi că ai niște amărâți de oameni care se chinuie pe afară să o ducă mai bine decât în țară.

Ionel, furios, adaugă: „Ce treabă are tahografu cu prostia? Unii nu înțeleg că meseria de șofer nu e o joacă din copilărie… Ca atunci când te jucai cu mașinuța pe masă, o scăpai jos sau o tamponai de alta și apoi o puneai la loc. Nu, nu e asta meseria de șofer, cum îmi spunea unchiu meu, meseria asta e foarte grea, foarte obositoare, doar că unii o iau în derâdere. Cum de nu s-a găsit nimeni să-i dea cu telefonul în cap când l-a văzut că se joacă pe telefon?? De Ce?? De ce atâta nepăsare? Vinovați sunt și acei pasagerii care l-au lăsat să-și facă de cap, nu vreau să judec, dar asta e realitatea, mulți dintre voi sunteți pe camioane, lucrați în echipaj, cunoașteți prea bine cât de obositor este. Vedeți cât de greu este să conduci 18-19 ore zi de zi și noapte de noapte, făcând România – străinătatea continuu, dus-întors, iar unii au și remorci și platforme după ei… Și merg, și mână frate  de zici că sunt piloți de curse, de zici că se termină pământul… Năște inconștienți fără creier. Eu știu prea bine, am făcut Europa și știu câți șoferi incontienți sunt…”

Ileana vine cu părerea ei: „Toţi ăia care urmăreau transmisiunea lui live, pe Facebook, alţi idioţi şi ăia. Care, în loc să îi spună să îşi vadă de treabă, se uitau la el cum intră el pe contrasens şi ascultau cu el maneaua.” (În momentul live-ului făcut de șoferul microbuzului se putea auzi muzică de manele – n.r.)

Pe pagina noastră Facebook, Rotalianul – Revista românului din Italia, Mioara Frîncu scrie: „Șoselele sunt pentru călătorii frumoase nu pentru a vărsa sânge și lacrimi, atenție șoferi distrați, nu lăsați familii nenorocite!”

Sursa video: Alba24

Pe același subiect:

Distribuie acest articol