Șoferii unui autocar cu 42 de români la bord, obligați de polițiști să doarmă. Conduceau de 30 de ore fără oprire

Un autocar românesc, care avea 42 de pasageri la bord și călătorea din România spre Franța, a fost oprit de polițiști în Germania pentru un control, iar șoferii au fost obligați să se odihnească timp de câteva ore înainte de a-și putea continua drumul.

În urma verificărilor efectuate de oamenii legii, care au oprit autocarul pe o autostradă din dreptul localității germane Grünstadt, a reieșit că cei doi șoferi conduceau fără oprire de zeci de ore, relatează publicația germană Südwestrundfunk.

Autocarul controlat de polițiștii germani. Sursă foto: www.swr.de

Potrivit sursei citate, după controlarea documentelor și a tahografului, polițiștii germani au constatat că autocarul tocmai efectuase o cursă Franța-România și pornise din nou, din România spre Franța, fără ca cei doi șoferi să ia o pauză de odihnă, așa cum prevede legea.

Mai exact, datele verificate de forțele de ordine arătau că autocarul circula fără oprire de circa 30 de ore.

Polițiștii germani i-au obligat pe cei doi șoferi să se odihnească într-o parcare de camioane și au precizat că atât aceștia, cât și compania pentru care lucrează, vor primi amenzi semnificative.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Un caz asemănător a mai fost înregistrat în Germania și la data de 11 noiembrie 2022, când un pasager al unui autocar ce provenea din Europa de Est a sunat la 112 și a spus că se teme pentru viața sa. Pasagerul a declarat că autocarul se afla pe drumuri de trei zile.

Autocarul controlat la data de 11 noiembrie 2022. Sursă foto: www.swr.de

Polițiștii au oprit și verificat autocarul tot pe teritoriul localității Grünstadt și, după ce au stat de vorbă cu pasagerii, au constatat că deși autovehiculul era condus de trei șoferi, care făceau cu schimbul, aceștia nu s-au odihnit în mod corespunzător, conform normelor legale.

Fapt și mai grav însă era că niciunul dintre cei trei șoferi nu avea permis de conducere pentru autocare, motiv pentru care a fost deschis un dosar penal pe numele lor.

Autocarul a fost preluat apoi de alți șoferi, care au dus pasagerii la destinație, mai precizează sursa citată.

Distribuie acest articol