Șoferul care l-a ucis în Italia pe Petrișor, apoi a fugit de la locul accidentului: „Nu mi-am dat seama că am lovit un om”

Trei ani și șase luni de închisoare, aceasta este sentința pronunțată de judecător pentru Edgar Lucca, 27 de ani, un italian cu domiciliul în Pandino, acuzat că l-a lovit mortal pe tânărul român Petrișor Vasile Cioroabă, după care a fugit de la locul accidentului, informează Crema Oggi.

Petrișor Vasile Cioroabă avea 18 ani. Era născut în România, dar la vârsta de 3 anișori se mutase cu părinții la Palazzo Pignano, provincia Cremona, în Lombardia.

În noaptea dintre sâmbătă 31 august și duminică 1 septembrie 2019, în timp ce se întorcea pe jos acasă de la discoteca Magika din Bagnolo Cremasco, a fost lovit de autoturismul Fiat Punto condus de Edgar Lucca.

După ciocnire, băiatul român a fost urcat pe capota mașinii, apoi a fost aruncat la 24 de metri peste balustradă, căzând pe malul ierbos de pe dreapta carosabilului. Autopsia a stabilit că Petrișor suferise răni foarte grave la cap și a murit pe loc.

Șoferul a fugit de la locul accidentului și a declarat ulterior că nu și-a dat seama că a lovit un om, ci era convins că a atins doar balustrada.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La 36 de ore după accident s-a întors însă la locul impactului și l-a căutat pe Petrișor, care zăcea fără viață în iarba înaltă de pe câmpul adiacent șoselei. A anunțat carabinierii care primiseră deja o semnalare privind dispariția băiatului.

Părinții lui Petrișor, văzând că fiul lor nu s-a întors de la discotecă și nici la telefon nu răspundea, au alertat carabinierii. Tânărul decedat, căruia italienii îi spuneau „Pietro”, era căutat de întreaga comunitate, dar trupul a fost găsit abia după ce șoferul a sunat la carabinieri povestind ce s-a întâmplat.

Inginerul Cinzia Cardigno a fost expertul desemnat de procuror să reconstituie dinamica accidentului. El a declarat în fața instanței că șoferul circula cu o viteză de cel puțin 70 de kilometri pe oră pe porțiunea de stradă unde limita era de 50, și „nu putea să nu-și dea seama că a trecut peste o persoană”.

În sala de judecată, expertul a mai vorbit despre semnele lăsate pe mașina investitorului: capota avariată de impactul cu trupul băiatului român și parbrizul spart. Nimic de-a face cu daunele pe care l-ar fi suferit la impactul cu balustrada.

„Am ajuns acasă și am adormit. Eram convins că am lovit balustrada”, a spus inculpatul în sala de judecată. „Era întuneric, nici prin cap nu mi-a trecut că am lovit pe cineva.”

Șoferul a mai spus că inițial nu a observat pagubele grave pe care le-a suferit mașina lui. „Am văzut daunele reale abia a doua zi”.

„Clientul meu, care și-a recunoscut responsabilitățile cu privire la accident, s-a oprit să verifice ce s-a întâmplat. Dar era noapte și corpul victimei nu se vedea. Tot accidentul a durat doar 0,3 secunde”, a menționat Giorgio Barbesti, avocatul șoferului.