Șoferul care a omorât în Italia un român și un italian: „Nu i-am văzut, nu mi-am dat seama ce s-a întâmplat”

„Nu i-am observat, nu mi-am dat seama ce am făcut”.  Așa s-a justificat șoferul TIR-ului care a lovit și ucis doi bărbați, un român și un italian, miercuri, 15 iunie, de-a lungul șoselei de centură exterioară milaneză, pe tronsonul spre nord dintre Liscate și Pozzuolo Martesana. Șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului.

Victimele sunt Toader Ștefăniță în vârstă de 55 de ani și Massimiliano De Letteriis de 51 de ani.

Șoferul TIR-ului, un italian de 40 de ani, a declarat că nu a fugit de la locul accidentului, ci pur și simplu nu i-a văzut pe cei doi și nu a fost conștient de ceea ce s-a întâmplat. El a fost depistat la câteva ore după accident, în Muggiano, un cartier din Milano.

Accidentul s-a produs cu puțin înainte de ora 17:45, când victimele se îndreptau spre Agrate. În zona Melzo au oprit duba pe separatorul de trafic, la interconectarea cu autostrada A35 BreBemi.

Cei doi ocupanți ai dubei albe au coborât din vehicul pentru a controla și asigura încărcătura care se slăbise. În acel moment TIR-UL a trecut și i-a lovit. Ambii au murit pe loc.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Șoferul nu a oprit și a continuat să conducă mai departe de parcă nimic nu se întâmplase. El a jurat că „nici măcar nu și-a dat seama de impact.”

Imagine de la locul accidentului

Salvarea a fost chemată de un șofer care a asistat la accident și a notat numărul de înmatriculare al camionului.

Evadarea șoferului vinovat nu a durat mult. În cursul serii el a fost găsit de forțele de ordine. A fost declarat în arest la domiciliu sub acuzația de omucidere rutieră multiplă și neacordare de prim-ajutor.

@rotalianul