Șoferul care a ucis-o în Italia pe Paraschiva, românca arsă de vie în mașina sa, va fi dus la închisoare

Aleš Gomolj, bărbatul de 49 de ani din Capodistria (Slovenia), care a ucis-o pe Parashiva Hutu, în accidentul de la Duino, în timp ce conducea cu 180 de kilometri pe oră în direcția greșită, este încă internat la Spitalul Maggiore din Bologna. După ce va fi externat va fi dus la închisoare, a decis judecătorul. În timpul interogatoriului, Gomolj și-a exercitat dreptul de a nu răspunde.

Slovenul este apărat din oficiu de avocatul Massimiliano Speranza. Procurorul însărcinat cu ancheta este Matteo Tripani, care a deschis un dosar pentru omor rutier. Dar, având în vedere dinamica impactului (Gomolj circula pe contrasens pe autostradă cu 180 de km/oră), acuzația s-ar putea transforma în omucidere voluntară.

Bărbatul, care suferă de schizofrenie și se află încă în stare de confuzie, va fi dus la închisoarea Coroneo din Trieste după externarea din spital. Acest lucru a fost decis de judecătorul de instrucție Marco Casavecchia, care a validat arestarea.

Cum a avut loc tragedia

O moarte deosebit de violentă a pus capăt vieții Paraschivei Hutu, de 56 de ani, care locuia la San Biagio di Callalta, în provincia Treviso. Sâmbătă, 5 februarie, Paraschiva se deplasa cu mașina pe autostradă, în direcția Trieste, când a fost lovită autoturismul condus de Aleš Gomolj, care circula pe contrasens.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mașina Paraschivei a luat foc și ea a murit carbonizată, fără nici cea mai mică șansă de supraviețuire. Șoferul sloven a fugit pe jos de la locul accidentului, dar a fost interceptat la scurt timp de polițiști.

Paraschiva Hutu era din comuna Roșcani, județul Iași. A venit în Italia cu mulți ani în urmă, unde s-a integrat perfect și a reușit să-și construiască o nouă viață. În ziua accidentului, la Trieste o aștepta Sergio, prietenul său, cu care ar fi trebuit să se căsătorească peste câteva luni.

Mai jos, un video de la locul accidentului: