Șoferul microbuzului lovit de tren la Buzău se afla sub influența alcoolului

Patru persoane și-au pierdut viața și alte 12 persoane au fost rănite în tragicul accident care a avut loc în seara zilei de luni, 15 aprilie 2019, la trecerea de cale ferată din satul Bîlhacu, comuna C.A. Rosetti, județul Buzău.

Potrivit agenției de presă Mediafax, Viorel Linteanu, șoferul care conducea microbuzul, avea o alcoolemie de 0,25 grame pe litru alcool în sânge, în acea seară și se pare că mai fusese prins băut la volan și în trecut, în timp ce transporta persoane.

Polițiștii din Buzău au transmis presei astăzi, 19 aprilie 2019, că rezultatele provenite din recoltarea probelor biologice de sânge au scos la iveală că Linteanu se afla sub influența alcoolului. Surse judiciare citate de Mediafax spun că șoferul avea de această dată o alcoolemie de 0,25 grame pe litru alcool în sânge, în timp ce în luna februarie a acestui an a fost prins cu o alcoolemie de 0,10 grame pe litru.

Linteanu, în vârstă de 51 de ani, este un fost polițist din județul Vrancea care, după pensionare, a decis să devină șofer profesionist. Acesta lucra până la momentul accidentului la o firmă care efectuează curse speciale, iar luni a preluat de la Oradea 15 persoane care se întorceau de la muncă din străinătate, mai precis din Germania și Franța.

«Era foarte agitat şoferul, vorbea tot timpul la telefon, conducea doar cu coatele şi fetele fumau, se distrau, muzica la maxim, nu au văzut, nu au auzit absolut nimic, au intrat prin barieră şi în momentul când au intrat toţi din microbuz au strigat „murim”», povestea pentru Digi24.ro o femeie care se afla în microbuz.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Două persoane dintre cele decedate în urma accidentului sunt din localitatea Nereju, județul Vrancea, un bărbat de 24 de ani și unul de 39 de ani. Celelalte două persoane decedate sunt o femeie 24 de ani și una de 68 de ani, ambele din Galați.