Șoferul român care a ucis în Italia doi oameni dintr-o ambulanță. Ancheta a luat sfârșit

După un tragic accident rutier petrecut în Italia, în care un camion condus de un șofer român a pierdut controlul și a lovit o ambulanță, rezultând doi morți și un rănit, autoritățile au finalizat în aceste zile investigațiile și au stabilit data audierii preliminare pentru 17 octombrie, informează Corriere Adriatico.

Incidentul a avut loc pe 28 noiembrie anul trecut, la intrarea pe autostrada A14 în Falconara, provincia Ancona.

Șoferul român în vârstă de 31 de ani, este acuzat de dublă omucidere pe drumurile publice și vătămare corporală.

Captură de ecran 2023-07-30 115021

În accident și-au pierdut viața șoferul ambulanței, Simone Sartini, în vârstă de 28 de ani, și pacientul pe care îl transporta, Cosimo Maddalo, de 81 de ani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

De asemenea, a rezultat rănirea gravă a lui Serse Cardarella, un militar care a supraviețuit accidentului și a fost internat la spital pentru 40 de zile.

Potrivit reconstituirii, accidentul a fost provocat de viteza cu care circula camionul într-o curbă strânsă, la urcarea unei rampe. Se presupune că șoferul camionului „a accelerat brusc până la o viteză de 39 km/h”, provocând deplasarea încărcăturii, compusă din 31 de baloți de fân.

Această deplasare a baloților a dus la răsturnarea camionului pe banda opusă, unde se afla ambulanța. De asemenea, a fost implicat un autoturism, un SUV BMW, care circula imediat în spatele ambulanței.

Șoferul ambulanței și pacientul au murit pe loc în urma impactului. Ambii erau rezidenți în Senigallia, la fel ca și militarul supraviețuitor, care a fost dus la spital cu multiple traume și fracturi.

accident-italia1

Investigațiile au fost coordonate de „Polizia Stradale”. Șoferul de camion, traumatizat de incident, este reprezentat de avocatul Fabrizio Naspi.

Distribuie acest articol