Șoferul român dispărut în Italia în ajunul Crăciunului a fost găsit. „Este bine și se află la o asociație creștină”

O veste bună am primit în această dimineața de sâmbătă, 28 decembrie 2019, din partea familiei lui Sirean Gabriel, șoferul român dispărut în sudul Italiei în ajunul Crăciunului: conaționalul nostru a fost găsit și este bine.

„Vă mulțumesc tuturor pentru că, distribuind această postare, am reușit să îmi găsesc fratele. Este bine și se află la o asociație creștină (din Napoli – n.r.). Vă mulțumesc și vă doresc un an nou fericit”, a scris într-un comentariu Nora-Maria Balaciu, sora lui Gabriel, pe pagina noastră Facebook.

Sirean Gabriel, în vârstă de 58 de ani, lucrează ca șofer pe un camion de proprietate personală cu care efectuează diferite transporturi de marfă pentru o firmă din România. În data de 24 decembrie 2019 se afla în Italia pentru a efectua o cursă când, din motive necunoscute încă, a rămas fără permis de conducere, bani și telefon și nu se mai putea întoarce în România.

„Încă nu știu exact ce s-a întâmplat”, mai spune sora lui, dar cert este că șoferul a lăsat camionul parcat undeva prin provincia Caserta, apoi a reușit să ajungă în gara din Napoli de unde, în jurul orei 19:00, a cerut ajutorul unui trecător pentru a suna la Consulatul Român. Din păcate de la Consulat nu i-a răspuns nimeni fiindcă personalul este în vacanță până luni, 30 decembrie, iar de Gabriel nu se mai știa nimic de la acea oră și nu se știe cum și unde a petrecut Crăciunul.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vineri, 27 decembrie 2019, sora lui Gabriel ne-a contactat și ne-a rugat să cerem ajutorul comunității românești din Italia pentru a-l găsi pe fratele ei. Doamna Balaciu ceruse deja ajutorul carabinierilor, dar i s-a spus că trebuie să se prezinte personal acolo pentru a depune un denunț, ceea ce ar fi fost mai complicat, dat fiind că atât Gabriel, cât și familia lui sunt domiciliați în România, în județul Brașov. Sora lui a sunat și la numărul de urgență al Ambasadei României din Italia, dar i s-a spus că până luni, 30 decembrie, nu se poate face nimic având în vedere că angajații consulatelor sunt în concediu până la acea dată.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine și conaționalul nostru se pare că a fost găzduit de o asociație creștină (presupunem că este vorba de Caritas) așa cum relatează tot sora lui. Nu a avut însă posibilitatea de a intra în contact cu familia lui, neavând numerele de telefon notate undeva.

„Am vorbit cu el, este bine. Se află la o asociație creștină din Napoli. Urmează să ne organizăm în zilele următoare pentru a-l aduce înapoi acasă. Vă mulțumesc mult pentru ajutor”, ne-a transmis și prin telefon doamna Balaciu.

Dorim și noi, de asemenea, să mulțumim pe această cale comunității românești pentru solidaritate și pentru implicarea în găsirea conaționalului nostru.