Șoferul român dispărut în Italia în ajunul Crăciunului a fost găsit. „Este bine și se află la o asociație creștină”

O veste bună am primit în această dimineața de sâmbătă, 28 decembrie 2019, din partea familiei lui Sirean Gabriel, șoferul român dispărut în sudul Italiei în ajunul Crăciunului: conaționalul nostru a fost găsit și este bine.

„Vă mulțumesc tuturor pentru că, distribuind această postare, am reușit să îmi găsesc fratele. Este bine și se află la o asociație creștină (din Napoli – n.r.). Vă mulțumesc și vă doresc un an nou fericit”, a scris într-un comentariu Nora-Maria Balaciu, sora lui Gabriel, pe pagina noastră Facebook.

- Continuarea după publicitate -

Sirean Gabriel, în vârstă de 58 de ani, lucrează ca șofer pe un camion de proprietate personală cu care efectuează diferite transporturi de marfă pentru o firmă din România. În data de 24 decembrie 2019 se afla în Italia pentru a efectua o cursă când, din motive necunoscute încă, a rămas fără permis de conducere, bani și telefon și nu se mai putea întoarce în România.

„Încă nu știu exact ce s-a întâmplat”, mai spune sora lui, dar cert este că șoferul a lăsat camionul parcat undeva prin provincia Caserta, apoi a reușit să ajungă în gara din Napoli de unde, în jurul orei 19:00, a cerut ajutorul unui trecător pentru a suna la Consulatul Român. Din păcate de la Consulat nu i-a răspuns nimeni fiindcă personalul este în vacanță până luni, 30 decembrie, iar de Gabriel nu se mai știa nimic de la acea oră și nu se știe cum și unde a petrecut Crăciunul.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Vineri, 27 decembrie 2019, sora lui Gabriel ne-a contactat și ne-a rugat să cerem ajutorul comunității românești din Italia pentru a-l găsi pe fratele ei. Doamna Balaciu ceruse deja ajutorul carabinierilor, dar i s-a spus că trebuie să se prezinte personal acolo pentru a depune un denunț, ceea ce ar fi fost mai complicat, dat fiind că atât Gabriel, cât și familia lui sunt domiciliați în România, în județul Brașov. Sora lui a sunat și la numărul de urgență al Ambasadei României din Italia, dar i s-a spus că până luni, 30 decembrie, nu se poate face nimic având în vedere că angajații consulatelor sunt în concediu până la acea dată.

Din fericire, totul s-a terminat cu bine și conaționalul nostru se pare că a fost găzduit de o asociație creștină (presupunem că este vorba de Caritas) așa cum relatează tot sora lui. Nu a avut însă posibilitatea de a intra în contact cu familia lui, neavând numerele de telefon notate undeva.

„Am vorbit cu el, este bine. Se află la o asociație creștină din Napoli. Urmează să ne organizăm în zilele următoare pentru a-l aduce înapoi acasă. Vă mulțumesc mult pentru ajutor”, ne-a transmis și prin telefon doamna Balaciu.

Dorim și noi, de asemenea, să mulțumim pe această cale comunității românești pentru solidaritate și pentru implicarea în găsirea conaționalului nostru.