Șoferul unui microbuz plin cu români, oprit în Italia și arestat pe loc

Un șofer român, în vârstă de 31 de ani și rezident în provincia italiană Pavia, a fost arestat de polițiștii din Gorizia (Friuli–Venezia Giulia) zilele trecute după ce a fost oprit în trafic la volanul unui microbuz cu care transporta nouă pasageri români.

După verificarea datelor șoferului, oamenii legii au constatat că acesta avea un mandat de arestare pe numele său, se arată într-un comunicat de presă publicat joi, 13 aprilie 2023, pe site-ul oficial al Polizia di Stato.

„Bărbatul călătorea la bordul unui microbuz înmatriculat în România, împreună cu nouă conaționali, pe tronsonul de autostradă A34, spre granița italo-slovenă”, s-a transmis în comunicat.

„Oprit de personalul Secției de Poliție Rutieră Gorizia, în apropierea ieșirii de pe autostradă spre Villesse, în cadrul procedurilor de identificare a reieșit că este destinatarul unui mandat internațional de arestare emis de autoritățile române”, au mai precizat polițiștii italieni.

Conform celor relatate în comunicat, șoferul român era căutat de autoritățile din țara noastră pentru a ispăși o pedeapsă cu închisoarea de doi ani și două luni pentru infracțiuni în trafic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Mai exact, el fusese condamnat defintiv în România pentru conducerea unui autovehicul fără permis și în stare de ebrietate.

În plus, șoferul român a fost sancționat și administrativ de polițiștii din Gorizia pentru că transporta cu microbuzul mai mulți pasageri decât este prevăzut în certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

„Însoțit la birourile de poliție, după formalitățile obișnuite, tânărul de 31 de ani a fost arestat și dus la închisoarea din Gorizia, unde va rămâne la dispoziția autorităților judiciare”, au mai scris polițiștii în comunicat.

Momentan nu se știe ce s-a întâmplat cu pasagerii microbuzului, care probabil se îndreptau spre România pentru a petrece sărbătorile de Paște, dar au rămas fără șofer.