Solidaritate din partea italienilor pentru familia unui român răpus de COVID. „El îi ajuta pe toți cu zâmbetul pe buze”

Dan Tănăsescu, de 25 de ani în Italia și în vârstă de 61 de ani, a fost răpus de COVID în cursul zilei de luni, 29 martie, iar în urma sa au rămas, îndurerați, soția și fiul său de numai 6 ani. Comunitatea din cartierul Villafranca, situat în orașul Forlì din provincia Forlì-Cesena (Emilia-Romagna), unde familia de români locuiește, a decis să sară în ajutorul conaționalei noastre care și-a pierdut soțul organizând o strângere de fonduri.

„Dan era cu adevărat o persoană excepțională care, dacă putea, îi ajuta pe toți și o făcea mereu cu zâmbetul pe buze. Sunt oameni buni, serioși, rezervați, dar amabili cu toată lumea. De când îl cunosc, nu a avut niciodată probleme de sănătate, iar apoi s-a întâmplat asta…”, a declarat Valerio Giulianini, care este coordonatorul comitetului de cartier și vicepreședintele asociației „Il Palazzone”, informează Il Resto del Carlino.

Compatriotul nostru, în vârstă de 61 de ani și care lucra la o firmă ce produce și comercializează produse pentru dezinfectare și combaterea dăunătorilor, a fost internat în spital cu COVID-19 la începutul lunii martie, iar speranța că va învinge boala a devenit tot mai slabă pe măsură ce timpul trecea. Pe 29 martie 2021, Dan a pierdut lupta cu acest virus, lăsându-și astfel soția, Andreea, în vârstă de 49 de ani, să-l crească singură pe fiul lor, Patrick, care are numai 6 ani.

Dan Tănăsescu, alături de soția sa, Andreea, și de fiul lor, Patrick. Foto: Il Resto del Carlino

Dar comunitatea din Villafranca, care are o stimă profundă pentru această familie de români, nu a rămas indiferentă la această tragedie prin care trece Andreea și s-a mobilizat pentru a-i sări în ajutor, măcar din punct de vedere economic.

„Ideea a venit de la Marco Cavina, care este managerul clubului sportiv din Villafranca. M-a sunat, mi-a făcut propuerea și eu am acceptat imediat, nu numai pentru a ajuta niște persoane aflate într-o situație economică dificilă, ci pentru că așa mi s-a părut corect”, a mai adăugat Valerio Giulianini.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Astfel, în cartierul menționat mai sus s-au organizat șase puncte de colectare a donațiilor:

  • unul la chioșcul de ziare „La Mia Casa”;
  • altul la spălătoria „Loretta”;
  • la magazinul „Conad Margherita”;
  • la măcelăria „Natalya”;
  • la barul „Da Dino”;
  • și la barul din zona San Martino;

Cine dorește să contribuie cu o donație sau are nevoie de ulterioare informații, poate contacta următoarele numere de telefon:

  • 3497347918 – Valerio;
  • 360217338 – Gruppo Sportivo Villafranca;
  • 3394603586 – Gian Paola, de la asociația de părinți.

„Dan era o persoană minunată și era foarte iubit, iar cea mai importantă lecție pe care am învățat-o de la el, și pe care o voi transmite fiului meu, este că trebuie să ții la oameni și să-ncerci să-i ajuți, având încredere în ei, pentru că, în fond, persoanele bune sunt multe, sunt cele mai multe dintre noi. Acesta va fi obiectivul în creșterea lui Patrick, așa cum și-ar fi dorit Dan”, a declarat pentru sursa citată Andreea, soția românului nostru.