Sondrio: un bărbat italian își ucide soția moldoveancă după care se sinucide. Corpul femeii este de negăsit

O moldoveancă de 44 de ani originară din Ungheni a fost omorâtă de soțul ei italian, care ulterior s-a sinucis. Femeia, Svetlana Balica, a ajuns în Italia în urmă cu 15 ani și a fost dată dispărută încă de la începutul lunii noiembrie în orașul Sondrio din Lombardia, nordul Italiei.

Corpul ei încă nu a fost găsit, însă oamenii legii au descoperit o înregistrare video de pe camerele de la depozitul unde lucra bărbatul, care confirmă crima.

„Domnul Nicola Pontiggia și-a ucis soția între 31 octombrie și 2 noiembrie, după care a transportat cu mașina cadavrul și lucrurile ei personale la locul unde lucra”, a spus Claudio Gittardi, procurorul orașului Sondrio.

Un video al unei telecamere din incinta societății în care lucra bărbatul italian, dezvăluie detalii importante. Acesta este surprins de o videocameră când târa un corp, în jurul orei 6.30 din dimineața zilei de 2 noiembrie după care a părăsit locația pentru un arc de timp de 13 minute. Investigațiile sunt acum concentrate pe aceste 13 minute. Conform declarației procurorului adjunct al cazului, bărbatul ar fi ascuns probabil corpul în timpul acestor câtorva minute. 13 minute, deci, care nu l-au dus prea departe. Din acest motiv, corpul femeii este acum căutat în întregul perimetru al zonei din jurul companiei Castelli di Morbegno unde lucra Nicola Pontiggia, informează ilgiorno.it.

Conform reconstituirilor, cetățeanul italian și-ar fi strangulat soția, după care a dat foc documentelor și lucrurilor ei personale. Ulterior, acesta a șters toate urmele și a sunat-o de mai multe ori pe femeie, pentru a da impresia că o caută, spun anchetatorii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bărbatul ar fi recurs la acest gest după mai multe certuri cu femeia care intenționa să-l părăsească. După ce a săvârșit crima, italianul ar fi avut remușcări și  s-a aruncat în fața unui camion fiind accidentat mortal.

Sora victimei spune că Svetlana Balica s-a căsătorit cu italianul în 2011. Potrivit rudelor, femeia s-ar fi plâns acum două luni, când şi-a vizitat pentru ultima oară familia, că bărbatul ei avea un comportament ciudat. Apropiaţii nu s-au gândit nici pentru o clipă că soţul ei era în stare de asemenea gesturi cumplite.(publika.md)