Sondrio – telecabină se prăbușește peste doi muncitori români. Unul a murit pe loc, celălalt în stare foarte gravă

Sursa foto: Corriere della Sera

Un bărbat român în vârstă de 42 de ani a decedat și un altul, în vârstă de 43 de ani și tot de cetățenie română, a fost rănit foarte grav, în urma prăbușirii unei telecabine într-o pădure de pe teritoriul comunal al localității Grosio, provincia Sondrio.

Accidentul a avut loc în jurul orei 19:00 de vineri, 2 iunie 2017. Cei doi muncitori români, ambii rezidenți de mulți ani în zonă, lucrau în pădurea respectivă ca tăietori de lemne, la o cotă de circa 1.800 de metri, relatează ziarul Corriere della Sera.

Din motive necunoscute încă, cablul unei telecabine care era folosită pentru transportarea lemnelor a cedat, telecabina prăbușindu-se peste conaționalii noștri.

Bărbatul în vârstă de 42 de ani a murit pe loc, în urma rănilor grave suferite, în timp ce bărbatul de 43 de ani a fost transportat cu elicopterul de urgență la spitalul Morelli din Sondalo.

Doctorii s-au menținut rezervați în privința șanselor de supraviețuire a bărbatului internat, aceștia evaluând și posibilitatea de a-l opera, relatează sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii din Tirano anchetează acum cazul pentru a stabili cu exactitate cum a avut loc accidentul și pentru a stabili eventualii responsabili pentru această tragedie.

Distribuie acest articol