Sophia Loren are 83 de ani. La ce trucuri apelează actrița pentru a-și păstra frumusețea

Sophia Loren, superba actriță italiană, s-a născut pe 20 septembrie 1934. Ea recunoaște că reușește să afișeze și azi, la 83 de ani, o siluetă impecabilă datorită faptului că a urmat toată viața o dietă sănătoasă, mediteraneană, specifică italienilor.

Actrița susține că alimentația ei se bazează pe alimente neprocesate precum fructe, legume, păstai, nuci și diverse semințe, salate, cereale integrale, lactate, ulei de masline, carne de pasăre și mult pește, din care a exclus cât de mult a putut dulciurile și grăsimile, dar nu și pasta!

„Tot ceea ce sunt se datorează pastelor”, spunea Sophia Loren, mărturisind că mănâncă o farfurie cu paste în fiecare zi, iar acestea sunt preparate în mod sănătos, cu ulei de măsline, verdețuri și mirodenii, fără să le combine cu carne. „O farfurie pe zi de spaghete, fără ca asta să facă parte din vreo dietă. În rest, nu mănânc multe grăsimi şi dulciuri, chiar dacă acestea din urmă îmi plac foarte mult”, a dezvăluit actrița.

„Dieta contează cel mai mult. Trebuie să ai grijă ce mănânci. Mănâncă bucăți foarte, foarte mici. (…) Mănânc foarte multe salate, puțină carne și diverse fructe. Evit pâinea. Prea multă pâine nu e bună că îngrașă”, explică actrița.

Sophia Loren a dezvăluit că secretul longevității sale este faptul că în fiecare seară, la cină, consumă un pahar de vin roșu. În rest, nu pune gura pe alte băuturi alcoolice.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Sophia Loren, 83 de ani. Actrița susține că frumusețea sa se datorează dietei mediteraneene

Celebra actriță recunoaște că face în fiecare zi mișcare

Face câte o plimbare de o oră și apoi 45 de minute de stretching și are grijă să doarmă cel puțin 8 ore pe noapte. „De obicei mă trezesc la 5 dimineața, iar la ora 20.00 mă bag în pat”, a declarat actrița. Folosește o cremă cu vitamina A pentru zona ochilor și are loțiune de față din apă de trandafiri. „Eu merg, merg, merg mult. Plimbarea e foarte bună pentru inimă. Trebuie să ai grijă de tine. Nu mânca foarte mult, încearcă să te relaxezi, citește, privește apusul, fă lucruri care îți plac”, a mai precizat Sophia.

De asemenea, Sophia susține că își spală părul cu șampon pentru copii și îl vopsește doar când este absolut necesar, scrie Libertatea pentru femei.

Distribuie acest articol