Sorin Grindeanu, noua propunere de prim-ministru al României a coaliției PSD+ALDE

După ce preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să o nominalizeze premier pe Sevil Shhaideh, coaliţia PSD+ALDE a venit miercuri, 28 decembrie, cu o nouă propunere pentru această funcție: Sorin Grindeanu – propunere pe care liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a numit-o „un ultim demers pentru a evita o criză politică”, relatează Agerpres.


Sorin Grindeanu
este născut în 5 decembrie 1973, la Caransebeş, este absolvent al Universităţii de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică (1992 – 1997), apoi, timp de un an, a urmat studii aprofundate, specializarea Baze de Date, Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Matematică, Secţia Informatică.

În 1999 a avut o bursă Tempus pe o perioadă de 3 luni la Universitatea Bologna – Italia, în domeniul statistică socială, iar în 2001 a făcut specializări în domeniu la următoarele instituții: Educaţia adulţilor la Institutul für Erwahscnenbildung din Frankfurt – Germania; Universidade de Aveiro, Portugalia; Metropolitan Leeds University, Marea Britanie.
În perioada octombrie 1998 – octombrie 2000 a fost preparator la Universitatea de Vest din Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, apoi timp de un an a fost asistent la Universitatea de Vest Timişoara, Facultatea de Sociologie şi Psihologie, din noiembrie 2001 până în ianuarie 2004 a fost director la Direcţia pentru Tineret şi Sport Jud. Timiş, în următorii trei ani a deţinut funcţia de director general adjunct la Delpack Invest SRL, timp de câteva luni, în 2008, a fost director SC Ahm Smart SRL, iar din iunie 2008 până la alegerea ca deputat a fost viceprimar la Primăria Timişoara.

Este membru PSDR din noiembrie 1996, a deţinut mai multe funcţii în organizaţia judeţeană de tineret, iar în decembrie 2003 a devenit preşedinte executiv al Organizaţiei Judeţene a PSD Timiş, până în prezent fiind prim-vicepreşedinte de filială, lider al PSD Timişoara, iar duminică a fost desemnat preşedinte interimar al PSD Timiş.

În perioada 2004-2008 a fost consilier local la Timişoara.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

”Le mulțumesc colegilor pentru votul din Comitetul Executiv Național al PSD. E o mare responsabilitate. Simt responsabilitatea nu doar a votului lor, ci și a votului românilor pentru un program de guvernare pe care trebuie să-l punem în practică.

Am avut o rugăminte față de Liviu Dragnea – de a-mi fi alături, fiind cel care a coordonat echipa, pentru a ajuta la implementarea programului de guvernare. E simplu, fiind un program clar, pe etape, dar e și complicat, fiind un program complex”, a declarat Grindeanu, după anunțul lui Dragnea.

 

Distribuie acest articol