Soția lui Nicolae, mort în Italia după ce a căzut cu mașina într-un canal cu apă: „Am fost atât de fericiți și lipsiți de griji în acea zi!”

Durere imensă pentru familia moldoveanului Nicolae Botnari, decedat la numai 37 de ani la Padova, după ce a căzut cu mașina într-un canal cu apă. Mama, cei doi copii și soția sa, Tatiana Bodareu, sora și prietenii apropiați sunt distruși de durere.

photo_2023-05-10_13-09-40
Nicolae Botnari și Tatiana Bodareu. În stânga este ultima fotografie pe care Nicolae a făcut-o cu soția lui. Sursa: Il Mattino.

Tatiana și Nicolae tocmai începuseră să își construiască o casă, un vis pentru care munceau de mult timp și care începea să prindă contur, relatează Il Mattino.

Mama lui Nicolae, Ana, venise în Italia tocmai pentru a sărbători ziua de naștere a fiului său, care pe data de 9 mai ar fi împlinit 37 de ani.

Au organizat un grătar sâmbătă după amiază, 6 mai, la iarbă verde, împreună cu prietenii. Tatiana a povestit: „Sâmbătă după-amiază eram fericiți, toți împreună. Am făcut poze și videoclipuri cu tot felul de fețe amuzante, apoi am dansat. Am dansat mult. Apoi nu știu, a dispărut”.

Din acel moment, Tatiana Bodareu nu avea să mai știe nimic despre soțul ei. Până duminică dimineață, când avea să fie găsit fără viață. Plafonul mașinii sale a fost văzut de un trecător care a sunat la 112.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Din interiorul autoturismului Toyota Avensis, scufundat aproape complet în canalul Bacchiglione, la mică distanţă de staţia de epurare a apei AcegasAps, Nicolae avea să fie scos la suprafață de scafandri.

Sâmbătă seară, după ce a observat că soțul ei lipsește de prea mult timp, Tatiana l-a căutat împreună cu prietenii. Au parcurs de mai multe ori bucata de stradă adiacentă canalului, în zona unde mașina a ieșit de pe carosabil și a plonjat în apă erau copaci loviți care ar fi putut atrage atenția, dar era târziu, se făcuse întuneric și nimeni nu a observat nimic. Într-un târziu, au plecat acasă.

„Nu am avut niciun sentiment rău”, explică Tatiana, cu picioarele tremurând și cu mâinile pe față. „Am fost atât de fericiți și lipsiți de griji în acea zi, pe lângă ziua lui am sărbătorit și cei doi ani de căsnicie. Am crezut că a plecat să ia țigări, dar nu mi-am putut da o explicație cu privire la motivul pentru care a dispărut.”

Ea izbucnește în plâns: „Suntem moldoveni – conchide femeia. „Viața pentru noi a fost grea de la început. Sunt în Italia de 18 ani, el de 11, și ne-am întâlnit aici. Am construit ceea ce avem muncind din greu. Și, în ciuda a tot, puneam primele cărămizi ale viitorului nostru, începând chiar de la noua casă. Visul nostru se împlinea”.

Locuința lor de pe via Malaspina din Padova este împânzită cu fotografii în care Nicolae și Tatiana zâmbesc îmbrățișați, momente irepetabile de fericire împreună, congelate în timp.

Lângă Tatiana este Ana, care venise în Italia duminică din Moldova pentru a sărbători ziua de naștere a fiului ei. Nu vorbește mult, are ochii roșii de plâns. La fel și ceilalți prezenți în casă.

Nu este clar cum și de ce mașina a căzut de pe malul canalului. Porțiunea de mal nu avea garduri de protecție, ceea ce a făcut operațiunile de recuperare a mașinii dificile pentru echipajele de pompieri din Padova. Poliția locală investighează cauzele accidentului.