Soțul unei badante din Italia l-a ucis pe bătrânul asistat și a dat foc casei pentru a înscena un incendiu

Giuseppe Latella, un bărbat în vârstă de 76 de ani, nu a murit otrăvit de fumul provenit de la incendiul care a cuprins casa sa, așa cum s-a crezut inițial, ci a fost asasinat.

Miercuri, după șase luni de anchetă, poliția din Reggio Calabria l-a arestat pe presupusul ucigaș, un filipinez în vârstă de 45 de ani, pe nume Roger Sagnip. Acesta este acuzat că l-a strangulat pe bătrân, apoi a provocat un incendiu pentru a face să pară un accident casnic, informează Corriere.

Evenimentele datează din 14 septembrie anul trecut, când pe strada Vico Furnari din Reggio Calabria a avut loc o puternică deflagrație care a provocat incendiul apartamentului în care locuia Giuseppe Latella.

Ancheta, coordonată de procurorul Giovanni Bombardieri, a stabilit în cele din urmă că bătrânul nu a decedat în urma incendiul, ci a fost sufocat înainte de declanșarea flăcărilor.

Autopsia a exclus prezența fumului în plămâni, confirmând că decesul a survenit prin asfixiere, care a cauzat și microfracturi maxilofaciale. Astfel, s-a stabilit că Latella era deja mort când filipinezul a provocat incendiul pentru a părea un accident casnic.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Înregistrările telefonice și camerele de supraveghere publice și private din zonă, care au filmat traseul pe care soțul badantei l-a urmat în drumul său către casa bătrânului, în zilele premergătoare tragediei și în orele dinaintea incendiului, l-au compromis pe acesta. Sagnip îl cunoștea pe bătrân și se ducea des la casa lui, având cheile locuinței.

Filipinezul locuia împreună cu îngrijitoarea care se ocupa de Giuseppe Latella. Femeia este, de asemenea, investigată. Posibilul mobil al crimei ar putea fi un furt.