Soțul unei românce din Italia, mort lângă ea în urma unui grav accident. Femeia a ajuns în stare critică la spital

Un tragic accident a avut loc în seara zilei de joi, 20 iulie 2023, pe autostrada A14 din Italia, între cabinele de taxare Ancona Nord și Montemarciano (regiunea Marche) în urma căruia un bărbat de 75 de ani a decedat și trei persoane au fost rănite.

Poliția, pompierii și elicopterul de urgență de la spitalul Torrette s-au deplasat imediat la fața locului, informează QDM Notizie.

Accidentul s-a produs când un TIR a lovit o mașină Volkswagen T-Cross. La volanul autoturismului se afla Giorgio Lupini, un italian în vârstă de 75 de ani, originar din Chiaravalle, care și-a pierdut viața pe loc.

Alături de el, în mașină, se afla și soția sa, Maria, o femeie de 61 de ani de naționalitate română, care a fost transportată în stare critică la spitalul Torrette.

În urma impactului, au fost implicate alte două vehicule, provocând în total alți doi răniți ușor, dintre care unul a fost transportat la spitalul din Senigallia. Pentru deblocarea carosabilului și reluarea traficului a fost nevoie de mai multe ore.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Giorgio Lupini și soția sa Maria plecaseră de acasă joi dimineața, petrecându-și ziua alături de niște prieteni la Barul Capriccio din Chiaravalle.

giorgio-maria-italia
Giorgio și Maria. Sursă foto: qdmnnotizie.it

Mirco Bolletta, unul dintre prietenii lor, a petrecut mult timp cu Giorgio în ziua fatală și încă se luptă să înțeleagă tragedia neașteptată care s-a produs pe autostrada A14.

„Familia a fost lovită de tragedii în ultimii ani”, a precizat Bolletta. „Giorgio era un om bun, un muncitor, care își găsise liniștea și voia să se întoarcă în Chiaravalle pentru a-și petrece bătrânețea. Nu pot să cred că s-a întâmplat așa ceva.”

Cei doi soți erau în căutarea unei case pe care să o cumpere în Chiaravalle, dorindu-și să se întoarcă acolo pentru a locui, renunțând la Fossombrone, locul lor de reședință actual. Cuplul se întorcea acasă atunci când s-a produs tragicul accident.

Giorgio și Maria s-au căsătorit în urmă cu 6 ani. El era tatăl a doi băieți din prima căsătorie.

Cel mai mare dintre fii a decedat în septembrie anul trecut însă, la doar 44 de ani, din cauza unui infarct, în timp ce celălalt, Giacomo, deține o pizzerie în localitatea Jesi.

Giorgio a fost angajat al căilor ferate, până să iasă la pensie, apoi și-a deschis o companie de mentenanță, renovare și construcții și era implicat în multe proiecte în Chiaravalle și împrejurimi.

Fratele său, Gianni Lupini, sculptor, a decedat de infarct în iulie anul trecut, la vârsta de 78 de ani.