Spital din Italia, obligat să plătească 600.000 de euro familiei unei femei decedate

Tribunalul din Catania a emis o sentință prin care Spitalul Policlinico-Vittorio Emanuele din aceeași localitate este obligat să plătească peste 600.000 de euro ca despăgubire soțului și celor doi copii ai unei femei care a decedat în 2014, la vârsta de 60 de ani, după trei luni de suferință, informează ANSA.

Decizia vine în urma unui proces inițiat de familia femeii, reprezentată de avocații Dario Seminara și Lisa Gagliano, care au acuzat spitalul de neglijență, susținând că infecția contractată de pacientă în timpul spitalizării a fost cauza directă a decesului său.

Conform expertizei tehnice judiciare, decesul femeii a fost cauzat de un șoc septic, consecință a unei infecții nosocomiale contractate în timpul internării la spitalul Ove-Ferrarotto din Catania.

Judecătorul a afirmat că dacă pacienta ar fi fost tratată într-o unitate medicală fără infecții nosocomiale, ar fi fost expusă doar riscurilor asociate cu boala cardiacă și intervenția chirurgicală pe care trebuia să o suporte, fără a contracta infecția fatală.

În detaliu, spitalul a fost condamnat să plătească despăgubiri de 75.050 de euro ca daune morale familiei, pe lângă alte compensații individuale acordate soțului (201.900 euro), fiului (161.250 euro) și fiicei (168.250 euro) defunctei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sentința, fiind de prim grad, poate fi contestată prin apel.

Această decizie subliniază importanța condițiilor de igienă în unitățile medicale și responsabilitatea acestora în prevenirea infecțiilor nosocomiale, precum și impactul devastator pe care acestea le pot avea asupra pacienților și familiilor lor.

Distribuie acest articol