Un sportiv de origine română este campionul Italiei la tenis în scaun cu rotile

Silviu Culea, sportiv de origine română care activează în prezent la clubul Canottieri Garda Salò (Lombardia), a câștigat titlul de campion național al Italiei la dublu și simplu, în cadrul  Campionatelor Italiene FIT de tenis în scaun cu rotile. Întrecerea a avut loc pe terenurile Saves CSI Orti, din Alessandria, în perioada 28-30 august.

⁣„Suntem mândri de tine, Silviu!”, au scris pe pagina de Facebook italienii de la clubul sportiv unde românul activează.

Sâmbătă, 29 august, Silviu Culea a jucat alături de coechipierul său, Ivan Tratter, finala probei de dublu împotriva perechii alcătuită din jucătorii Zeni – Zorzetto și s-a încheiat cu rezultatul 6 – 0 și 6 – 3.

Duminică, în schimb, finala de simplu a disputat-o împotriva propriului său coechipier, Ivan Tratter și Culea a câștigat-o cu rezultatul de 2 – 6; 6 – 1 și 7 – 5.

Silviu Culea, sportiv de origine română, campionul Italiei la tenis în scaun cu rotile

Conform Garda Post, pentru Silviu Culea acesta este al treilea titlu italian în patru ani, finalele au fost susținute întotdeauna împotriva lui Tratter.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Cu Tratter sunt prieten și ne cunoaștem bine, el este al treilea în clasamentul italian și eu primul, este un adversar dur. Duminică a fost un joc greu, pot spune că am câștigat datorită experienței mele”, a comentat Silviu după încheierea partidei.

În luna octombrie din acest an, sportivul de la Canottieri Garda Salò va decide dacă va participa la turneul internațional de la Civitavecchia sau la cel din Nisa (Franța), singurele competiții care au fost confirmate deocamdată.

Silviu are 46 de ani și este originar din Tulcea.

În urma unui accident la locul de muncă, suferit la vârsta de numai 23 de ani, el nu și-a mai putut folosi picioarele. După șocul inițial, bărbatul român a găsit o renaștere a spiritului și fizicului în sport. A început să joace baschet în scaun cu rotile, dar în 2003 se angajat în aventura sa din lumea tenisului. S-a antrenat cu echipa Forza e Costanza, condusă de Alberto Paris și de antrenoarea Elisa Belleri. În câțiva ani, Silviu a obținut rezultate remarcabile și poziția lui în clasamentul european îi deschide drumul către Jocurile Olimpice viitoare.

Distribuie acest articol