O stagiară dintr-un spital din Italia a primit din greșeală 6 doze de vaccin Pfizer

O tânără în vârstă de 23 de ani a primit din greșeală în Italia 6 doze de vaccin Pfizer și acum se află în spital, sub supravegherea medicilor. Personalul sanitar de la centrul de vaccinare al Spitalului NOA din Massa Carrara i-a administrat din greșeală un flacon întreg de vaccin. Informația a fost confirmată luni, 10 mai 2021, de ASL Toscana Nord-Vest, relatează La Stampa.

Tânăra respectivă este studentă și stagiară în psihologie clinică, ea a obținut programarea pentru vaccin deoarece se află în categoria „personal medical”.

Este primul caz de un asemenea supradozaj înregistrat în Italia și în lume. Nici măcar experimentele companiei farmaceutice pentru a identifica consecințele unui supradozaj nu ajunseseră atât de departe. Procedura standard de vaccinare impune ca personalul medical să extragă cantitatea corespunzătoare unei singure doze din flacon, cu o seringă, dar este evident că cei care au supus fata la vaccin au făcut o greșeală foarte gravă. O eroare de care și-au dat seama imediat după injecție, dar era deja prea târziu.

Nu a avut reacții adverse până acum, dar rămâne în spital pentru siguranță. A fost totuși supusă terapiei cu paracetamol.

Experimentarea efectuată de Pfizer pentru a identificarea consecințelor unui supradozaj a fost oprită la 4 doze inoculate în același timp, prin urmare nu există istoric de caz clinic și, din acest motiv, tânăra este ținută sub observație strictă. Incidentul care a avut loc la spitalul Noa din Massa a fost semnalat la AIFA (Agenzia Italiana del Farmaco).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI