Start-Up Nation 2022 pentru românii din diaspora. Înscrierile se fac până la 1 septembrie

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii românești noi se pot înscrie, începând de marți, 19 iulie 2022, ora 10.00, la programul Start-Up Nation, ediația a treia, prin care statul le promite fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, în anumite condiții.

În afara celor 10.000 de beneficiari prognozaţi pentru Pilonul de bază va fi un sub-pilon dedicat strict românilor din Diaspora, cu 1.000 de beneficiari.

Perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, mai exact până în data de 1 septembrie, ora 20:00. Înscrierile se fac AICI, pe portalul de granturi IMM Recover

În cadrul etapei de înscriere pentru cei doi piloni, respectiv Start-Up Nation România şi Start-Up Nation Diaspora, aplicanţii, cu profilul, user şi parola generate, vor completa, semna electronic, încărca şi transmite formularul electronic de înscriere.

Aplicaţia electronică va fi deschisă timp de 30 de zile lucrătoare, până pe 1 septembrie ora 20:00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului până la epuizarea bugetului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Având în vedere că vor fi 10.000 de beneficiari la pilonul de bază şi estimativ 1.000 de beneficiari la pilonul destinat românilor din diaspora, bugetul total necesar pentru a implementa acest program va fi de 2,2 miliarde de lei. Aş face o precizare. În momentul în care se discuta Legea bugetului pentru acest an, în urma discuţiilor avute la Ministerul de Finanţe, am primit asigurarea la acel moment că, în măsura în care vom reuşi până la momentul rectificării bugetare să lansăm acest program, vom primi finanţare la rectificare pentru a putea implementa în totalitate acest program”, a precizat ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

Lansarea celei de-a treia ediţii le oferă posibilitatea antreprenorilor aflaţi la început de drum de a beneficia de granturi în valoare maximă de 200.000 lei şi marchează, totodată, startul pachetului de 12 programe pe care Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului le va derula în cursul acestui an, cu scopul sprijinirii mediului de afaceri. Procedura de implementare a programului Start-Up Nation și celelalte documente necesare poate fi consultată AICI.