Ștefan, românul mort în Italia la numai 22 de ani într-un tragic accident cu motocicleta. Gestul emoționant al părinților

Un tragic accident rutier s-a adăugat la lista neagră a acestei veri plină cu decese printre românii din Italia.

GAS_8340-1695122397986_1695122428.jpg--chivasso
Ștefa Țurcanu, tânăr român mort la numai 22 de ani în Italia. Sursă foto: giornalelavoce.it.

Comunitatea din Chivasso, provincia Torino din Piemonte, este în doliu după moartea lui Ștefan Țurcanu, un tânăr în vârstă de 22 de ani, de naționalitate română, dar rezident de mulți ani în localitatea menționată anterior.

Ștefan a încetat din viață luni, 18 septembrie 2023, la Spitalul CTO din Torino, unde a fost transportat cu elicopterul în urma unui grav accident rutier petrecut în localitatea San Raffaele Cimena, relatează ziarul italian La Voce.

Accidentul a avut loc în noaptea dintre 9 și 10 septembrie 2023, când motocicleta condusă de Ștefan s-a izbit de un autoturism Jeep Renegade pe drumul provincial 590.

Ancheta cu privire la circumstanțele exacte ale accidentului este în curs de desfășurare și este condusă de carabinierii din Chivasso.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși medicii de la Spitalul Cto au făcut eforturi considerabile, viața tânărului nu a putut fi salvată.

Într-un ultim gest emoționant, plin de onoare și altruism, părinții tânărului nostru conațional au decis să doneze organele acestuia pentru a salva alte vieți.

stefan-turcanu-parinti-20230920
Ștefan alături de mama sa, Pamela, în stânga, și altături de tatăl său, Dumitru, în dreapta. Sursă foto: giornalelavoce.it.

Ștefan Țurcanu era absolvent al institutului școlar Cnos-Fap din San Benigno Canavese și era angajat la ICSA din San Benigno Canavese, o fabrică de producție de piese mecanice.

Tânărul de 22 de ani era pasionat, de asemenea, de dans și fotografie.

„Era o persoană minunată, altruistă, întotdeauna disponibilă”, și-a amintit cu afecțiune Ylenia Nucera, din Chivasso, apropiată de Stefan și de familia sa până la sfârșit.

„Dorea să aducă bucurie oriunde mergea: acolo unde era el, era petrecere, muzică, veselie. Pentru mine, el era ca un frate”, a mai adăugat Ylenia.

WhatsApp_Image_2023-09-19_at_12.23.24-1695122788450
Ștefan alături de Ylenia. Sursă foto: giornalelavoce.it.

„A fost elevul meu la școala de dans acum câțiva ani și, astăzi, datorită pasiunii sale pentru fotografie, colabora din când în când cu mine.

Aveam planuri împreună, precum călătorii în Statele Unite. Era în culmea fericirii doar când se gândea la acest lucru”, a explicat Andrea Garelli, cunoscut și sub numele de „Gaspo”.

„Există zile în care am prefera să nu primim astfel de vești. Ștefan a fost membru al echipei Andrea Gaspofotovideo Garelli și a participat la evenimentul Golden Buckle 2023 din Capaccio.

Era un tânăr simplu, politicos și care iubea munca pe care o făcea. Mulțumim, Ștefan, pentru tot ce ai făcut pentru noi”, scrie pe pagina Facebook Golden Buckle Barrel Race.

Stefan lasă în urma sa părinții, Dumitru și Pamela, precum și o soră mai mică, Ștefania.

Sâmbătă, 23 septembrie 2023, va fi efectuată autopsia asupra trupului neînsuflețit, iar data înmormântării va fi stabilită ulterior.