Storia di Mirela (Povestea Mirelei) – cartea unui scriitor italian despre o româncă imigrată în Italia

Armando Santarelli, un scriitor italian profund îndrăgostit de România, a publicat recent romanul Storia di Mirela (Povestea Mirelei), o carte având ca subiect aspecte din viața românilor de astăzi, nevoiți să ia drumul străinătății cu toate consecințele care derivă dintr-o decizie atât de importantă.

„Storia di Mirela” este cartea în care s-ar putea regăsi multe femei românce imigrate în Italia în ultimele decenii.

Protagonista romanului este Mirela Popescu, o femeie în vârstă de 40 de ani din România, căsătorită și mamă a doi copii adolescenți. Mirela este hărțuită de un soț inept și violent, iar pe deasupra riscă să-și piardă casa din cauză că nu are posibilitate să-și restituie împrumutul bancar. Necesitatea unui loc de muncă bine plătit o determină să emigreze în Italia, unde va urma să asiste o femeie în vârstă care suferă de Alzheimer. Despărțirea de copii e dureroasă, dar Mirela are un caracter puternic și este obișnuită cu lacrimile și sacrificiile. Reușește să înfrunte perioada grea de început, iar apoi, lent, sufletul ei suferă o metamorfoză neașteptată. Totul va căpăta un alt sens pentru femeia română.

Scriitorul italian Armando Santarelli e îndrăgostit de România. Față de țara noastră a experimentat, după cum însuși declară, o dragoste la prima vedere: „Când am pus piciorul prima dată în România, (mult mai târziu față de alte țări europene și mondiale), am simțit emoția care ne cuprinde atunci când ne întoarcem în țara natală după o lungă absență. Oriunde priveam vedeam ceva familiar, simplu și fascinant, transparent și misterios în același timp. O dragoste târzie deci, dar tocmai de aceea matură, puternică, completă, ca pentru a umple un gol pe care sufletul meu l-a tolerat ignorând acea sursă capabilă de a aduce noi stimuli și interese în viața mea.”

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Romanul Storia di Mirela îl puteți cumpăra de pe site-ul store.rubbettinoeditore.it.