O stradă din centrul Italiei va purta numele „Berca”, denumirea unei localități din județul Buzău

Administrația locală a localității italiene Spoltore din Abbruzo a hotărât să dea numele „Berca” unei străzi, în onoarea înfrățirii cu localitatea cu același nume din județul Buzău, România, informează Spoltore Notizie.

O nouă stradă din fracțiunea Villa Raspa di Spoltore se va numi „Berca”, un omagiu adus de autoritățile italiene locale prieteniei cu localitatea românească. Starda în cauză este situată în apropierea centrului comercial l’Arca și face legătura dintre Via Fellini și Via Lubiana. Rămâne ca includerea noii denumiri în toponimia teritorială a localității italiene să fie aprobată oficial de către prefect.

Duminică, 4 noiembrie, localitatea Spoltore din provincia Pescara (Abruzzo) s-a înfrățit cu o comună din România, Berca din județul Buzău.

În camera de consiliu a Primăriei din Spoltore, primarii Luciano Di Lorito și Dobriță Ionel au semnat oficial documentele care leagă cele două comunități. „Putem să dezvoltăm împreună proiecte și să desfășurăm activități care să reliefeze asemănările și diferențele dintre cele două comunități obținând astfel beneficii atât pentru cetățeni cât și pentru autoritățile din cele două localități.”, a declarat primarul comunei românești Berca, Ionel Dobriță.

La 14 septembrie 2019, „pactul de prietenie” a fost semnat și la Palatul Parlamentului din București.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Delegația română la Spoltore

Românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din zonă iar mulți dintre ei sunt perfect integrați în societatea italiană. Ideea unei înfrățiri între Spoltore și Berca a venit de la preotul paroh al comunității ortodoxe române larca Alin.