Succesul unei echipe de tineri fotbaliști români în Italia, la un prestigios turneu internațional

Echipa de U13 a clubului AFCMS Steaua Magică a demonstrat potențialul său de excepție la prestigiosul turneu internațional Di Marzio Cup, organizat în pitorescul oraș Torino, din Italia, în perioada 7-8 octombrie 2023, reușind să depășească faza grupelor după o primă zi în care oboseala și-a spus cuvântul, cele patru jocuri programate, sâmbătă, venind în urma a doar 5 ore de somn pentru copii, din cauza întârzierii zborului.

Sub îndrumarea antrenorului Petre Sinescu, juniorii clubului AFCMS Steaua Magică au strălucit în cadrul celui de-al doilea turneu internațional programat în 2023.

Prestațiile notabile ale „alb-verzilor” au culminat cu trecerea de faza grupelor, marcând un pas important în ascensiunea lor în lumea competițiilor internaționale.

senza titolo-3-6
Echipa de U13 a clubului AFCMS Steaua Magică din Iași. Foto: Mihai Bursuc

Cel mai frumos moment al turneului s-a consumat în ultimul meci din faza grupelor, un duel decisiv împotriva reprezentantei clubului Juventus Torino.

La final s-a înregistrat un rezultat de egalitate, scor 1-1, datorită unui gol extraordinar marcat de Luca Bostan, dintr-o lovitură liberă memorabilă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În etapa optimilor, „alb-verzii” au avut onoarea de a se confrunta cu o echipă locală, FC Torino. În ciuda eforturilor „pokemonilor”, scorul final a fost de 0-2 în favoarea adversarului, care a dominat meciul prin numărul impresionant de ocazii avute.

20231008120308_IMG_6650
Sursa foto: Mihai Bursuc

Participarea la acest turneu internațional a reprezentat nu doar o oportunitate de a-și măsura forțele cu echipe de top din Europa, ci și o experiență formativă neprețuită pentru dezvoltarea lor pe plan sportiv, respectiv personal.

Clubul AFCMS Steaua Magică Iași, prin vocea președintelui Florin Croitoru, dorește să le mulțumească tuturor componenților echipei, antrenorului Petre Sinescu, precum și suporterilor și familiilor acestora pentru sprijinul necondiționat acordat în această competiție.

Mulțumirile se îndreaptă și către sponsorii care au făcut posibilă deplasarea copiilor în Italia.

REZULTATE ÎNREGISTRATE ȘI MARCATORI:

 • Steaua Magică 2011 – BSR Brugliasco 2-2
  Marcatori: Mateo Zălincă, Tudor Fînaru
 • Steaua Magică 2011 – Borgomanero 0-0
  Marcatori: –
 • Steaua Magică 2011 – Rapid Lugano 3-1
  Marcatori: Iustin Stan (2) și Tudor Fînaru
 • Steaua Magică 2011 – Acc. Inveruno 3-1
  Marcatori: Luca Bostan, Iustin Stan și Matei Morărița
 • Steaua Magică 2011 – Juventus Torino 1-1
  Marcatori: Luca Bostan
 • Steaua Magică 2011 – FC Torino 0-2.